Услуга предлага отключване на всякакви смартфони за $3900

Предложението е за хора, които са забравили паролата си, но наличието на такава технология е притеснително
Американска компания пусна на пазара услуга, предназначена за отключване на мобилни устройства, чиито собственици са забравили паролите си или искат например до устройство, принадлежащо на техен починал роднина. Тя се предлага за платформите всички популярни платформи и обещава 100% успеваемост.

От там заявяват, че са използвали своя технология, без да дават повече данни. Подчертава се обаче, че досега само полицията е имала достъп до подобни инструменти. Те не се предлагат на широката публика.

Цената на услугата не е ниска – 3900 долара. От компанията взимат телефона и го връщат отключен, като е налице и опция за създаване на допълнително копие на информацията. В коментар за MacRumors от там допълват, че повечето клиенти на услугата искат достъп до устройства на свои починали роднини.

На сайта на DriveSavers, компанията която предлага услугата, пише че нейни клиенти могат да станат само собственици на устройства. Обяснява се, че за целта се сравнява подадената от тях информация с извлечената от смартфона.

DriveSavers не споделят каква техника използват за разбиване или заобикаляне на защитите на устройствата. Не е ясно дали хакери вече не знаят за нея.

Междувременно скандали с достъп до данните от смартфони не са новост, Преди няколко години американски съд постанови Apple да предостави достъп до свое устройство, принадлежало на обвиняем в тероризъм. Тогава от компанията отказаха, но по-късно ФБР хакна въпросния iPhone. У нас пък от лятото на миналата година ГДБОП разполага с инструмент за разбиване на мобилни устройства.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.