iPhone XR е най-продаваният смартфон за последния месец

От компанията обаче споделят колко устройства са доставени
Пуснатият официално в продажба през октомври по-евтин братовчед на iPhone XS и XS Max, моделът iPhone XR, се оказва най-търсеният смартфон сред предложенията на Apple. Това е споделил Грег Джосвиак, макетинг директор на компанията, пред колегите от CNET.

Сред най-привлекателните неща в ново устройство вероятно са неговите цени. Те започват от 749 долара (в САЩ). В същото време iPhone XS струва от 999 долара нагоре, а минималната сума, която от Apple искат за XS Max е 1099 долара.

Според слухове обаче, въпреки че XR е най-продаваният iPhone, дори неговите резултати може би са разочароващи за компанията. Появиха се данни, че Apple е съкратила производството и на трите си модела заради по-ниско от очакваното търсене. Производството на самия XR е намалено с цяла една трета.

Наскоро се появиха и съобщения, че компанията е възобновила производството на iPhone X, заради договорки за обеми закупени дисплеи.

Очаквано, от Apple не коментират разпространяващите се информации. Всъщност, там още в началото на месеца обявиха, че променят начина, по който обявяват финансовите си резултати – те вече няма да включват информация доставките на смартфони, компютри и таблети поотделно.

Намаляващите доставки обаче не означават непременно причина за големи тревоги в компанията. Миналата година имаше подобни данни за представянето на iPhone X, а печалбата на компанията в крайна сметка нарасна. Също така е редно да се отбележи, че стратегията на Apple се измества в посока продажба на по-малък брой, но по-скъпи устройства.
още по темата

Apple "възроди" най-евтиния си смартфон

Спреният от продажба iPhone SE бе върнат сред предложенията на компанията
21.01.2019 / 02:50

Бъг в iPhone X позволява на хакери да крадат "изтрити" снимки

Натискането на бутона за изтриване в галерията на смартфона може да не е достатъчно
20.11.2018 / 02:39

Apple предупреди за проблеми с дисплея на iPhone X

Екранът на устройствата може да не реагира при докосване или да го прави без да има такова
13.11.2018 / 01:22

Editorial: Съвети при избор на смартфон

Детайлно ръководство за ориентация в технологичната джунгла
26.10.2018 / 11:50
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.