2018-а е безспорно годината на прорезите, а производителите на смартфони се опитват с всички сили да предложат истински телефон без рамка с дисплей на целия преден панел. Huawei явно ще предложи еволюция на недолюбвания прорез - китайската компания показа тийзър на нов дизайн, който показва кръгъл отвор в лявата част на предния панел, запазен единствено за селфи камерата.

Изтекла снимка от Ice Universe пък показва, че този дизайн няма да бъде единствено запазен за Huawei. Протектор за дисплея на Samsung Galaxy A8s има същия кръгъл отвор в лявата част на дисплея. Корейците са нарекли този дизайн Infinity-O. Huawei от своя страна са споделили пред колегите от The Verge, че снимката на техния предстоящ телефон е напълно легитимна.

Чисто визуално, този дизайн е далеч по-добър от типичния широк прорез, който повечето телефони от тази година имат, но пък елеминира възможността за двойна селфи камера, както и за допълнителни сензори и други технологични благинки. Предполага се, че ще видим официално новите дизайни в средата на декември.