Samsung тества селфи камера, скрита зад екрана на смартфона

Задава ли се краят на епохата на прорезите?
Samsung е една от малкото компании, които не се поддадоха на започналата от iPhone X на Apple вълна от смартфони с прорези в екраните. Нека не се заблуждаваме – въпросният "notch" е нещо, което дизайнерите засега трябва да преглъшат, за да могат да предложат максимално голям екран и селфи камера на едно място.

Тук умишлено пропускам хитринки като прибираща се в корпуса камера, защото не смятам, че въвеждането на подобни механизми е нещо, на което ще се залага занапред

Още в началото на годината писахме за патент на Samsung, който позволява селфи камерата да бъде скрита зад дисплея. Според последните слухове, компанията активно работи върху идеята и вече провежда тестови с подобно устройство. Според наблюдатели е изключено да става въпрос за задаващите се Galaxy S10 или Note 10.

Новината бе публикувана в Twitter от SamsungMobile.news. От там цитират свои източници, според които корейците работят по въпроса и дори вече разполагат с няколко прототипа. Допълва се обаче, че е малко вероятно това нововъведение да види бял свят през 2019 г. Т.е. по-вероятно е догодина да видим нещо подобно на картинката горе.


Налице са няколко от технологии, позволяващи скриване на камера зад екрана. При една от тях работата двата компонента се синхронизира така, че да не се налага да виждате "дупка" в изображението. Apple пък разполагат с патент, при който камерата "гледа" между пикселите.

Който и от двата подхода да види бял свят е ясно, че се движим в посока устройства, чиито екрани почти напълно покриват предните панели. На фона на нескопосаното копиране на прорези, което наблюдаваме в момента, нямам търпение това да се случи...
още по темата

Oppo демонстрира селфи камера зад екрана на смартфон

От компанията обещават скоро и първи комерсиален продукт
26.06.2019 / 04:51

Xiaomi и Oppo показаха селфи камери скрити зад екраните

Идва ли краят на епохата на ночовете?
04.06.2019 / 10:53

iPhone XS бие по производителност задаващия се Galaxy S10+ в изтекъл бенчмарк

Става въпрос за устройство с процесор Exynos
30.11.2018 / 02:27

Xiaomi Mi Mix3 идва с подвижна камера, 10 GB RAM и поддръжка на 5G

Официалното представяне ще се състои на 25 октомври
17.10.2018 / 04:29
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.