Essential все пак прави нов смартфон, акцентира върху ИИ

Според слухове компанията възнамерява да заложи на малък екран
След разочароващите продажби на модела Essential PH-1 компанията на Анди Рубин обяви, че няма пуска на пазара негово второ поколение. През изминалите месеци се говореше, че е възможно тя да бъде продадена, и че е насочила усилията си в посока създаване на умна колонка. Явно и двете възможности са са отпаднали

Според последни данни компанията работи върху смартфон, в който голяма роля ще има гласовата интеракция. Устройството ще е с малък екран (без да се посочват конкретни размери), което звучи като уникално решение на фона на конкуренцията.

Според Bloomberg Essential временно е замразила останалите си разработки, за да се концентрира върху базирания на изкуствен интелект (ИИ) смартфон.

Идеята е устройството само да извлича информация за срещи от мейли, да отговаря на съобщения и т.н. Все пак, планира се се то да може да се използва и за обикновени разговори.

Идеята действително звучи интересно, но гласовите помощници в момента все още са силно ограничени и обикновено са полезни само в определени ситуации. Също така вероятно далеч не всеки би искал да комуникира с устройството си гласово, докато е навън

Не на последно място съвременните смартфони се използват за много други неща, а не само за писане на мейли и достъп до работния календар.

Все пак, редно е да се отбелжи, че засега имаме достъп само до информация на базата на слухове. Очаква се първи прототип на устросйтвото да бъде подготвен до края на годината, което означава, че финалнията му вариант има шанс да види бял свят на задаващия се Световен мобилен конгрес през февруари 2019 г.
още по темата

Vertu възкръсна и представи нов луксозен смартфон – Aster P

С него потребителите получават и личен консиерж
18.10.2018 / 01:19

Чатботове на Google превръщат рекламите в разговори

Маркетинг материалите вече могат да отговарят
17.10.2018 / 09:46

AI на Google открива ракови метастази по-добре от човек

LYNA е още по-ефективен инструмент, когато служи като партньор на лекарите
15.10.2018 / 11:16
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.