Google обявиха Pixel 3, Pixel Slate, Home Hub и още!

Google обявиха новият смартфон Pixel 3 на специално събитие провело се в Ню Йорк
Google обявиха новият смартфон Pixel 3 на специално събитие провело се в Ню Йорк. Но това беше само един от няколко анонса, сред които видяхме още – конкурента на iPad, таблета Pixel Slate; Google Home Hub, устройство подобно на умната колонка Google Home, но с вграден дисплей, както и няколко по-малки анонса.


Google обявиха Pixel 3, Pixel Slate, Home Hub и още!


Pixel 3 и Pixel 3 XL
Наследникът на миналогодишния Pixel 2 отново идва в два размера: 5.5-инчовия стандартен модел и 6.3-инчовия XL модел. По думите на Google, предните говорители са 40 процента по-силни, а новият пластичен OLED екран е най-добрият, който компанията е използвала в телефон. Това е важно, тъй като Pixel 2 стана пословичен с чупливия си екран.Основният акцент беше камерата на Pixel 3. Миналогодишният модел все още се счита за един от лидерите сред смартфон камерите, но актуалният ще използва технология, която е "поколения напред спрямо останалите телефони". И при двата Pixel 3 ще има имиджинг чип, който ще подобрява снимките и клиповете в момента на заснемането им. Но в името на обективизма, такъв чип имат и iPhone XS, и XS Max.Камерата на Pixel 3 автоматично ще заснема няколко снимки в режим Burst, а нова функция, наречена "Top Shot" ще засича и избира най-добрия фотос. Освен това, включва умен зуум, който използва софтуер за подобряване на детайлите при приближаване. Но сякаш най-много подобрения са направени по отношение на снимките, които се правят на приглушена светлина. Според Google, напредъка е толкова осезаем, че вече няма да е необходимо използването на светкавица (но такава, все пак, ще има и при двата модела).


Google обявиха Pixel 3, Pixel Slate, Home Hub и още!


Новата функция "Screen Call" ще ни помага да засичаме спам обаждания. Ако се съгласите, че това е спам позвъняване, ще можете бързо да го маркирате и да блокирате дадения номер.
Не на последно място е Pixel Stand. Това е аксесоар за безжично зареждане, който ще използва Google Assistant и ще струва едва 79 долара. Благодарение на Google Assistant, ще можете да гледате екрана и да говорите по телефона от другия край на стаята. Докато се зарежда към дока, телефона може да се използва и като фото рамка.Pixel 3 телефоните ще бъдат достъпни в три цвята: розов, черен и бял. Предварителните поръчки вече са отворени, при цена от 799 долара. Първите бройки ще бъдат доставени съвсем скоро, на 18-ти октомври.

Google Home Hub
Както споменахме по-горе, Google Home Hub е като Google Home, но с дисплей, вградени говорители и пълна поддръжка на Google Assistant. Можете да му кажете да включи осветлението, да заключи вратата, да го попитате каква е прогнозата за времето или колко време ще ви отнеме, за да стигнете до работата. За разлика от Google Home обаче, дисплея влиза в пълна готовност да показва снимки или да придава визуален облик на въпросите ви, като например, да видите настоящия трафик по дадено трасе или да видите актуалната прогноза на времето. В това отношение, по-скоро напомня на Amazon Echo Show.Google наричат Home Hub "най-добрата фото рамка на света". Можете да го използвате да покажете всеки един албум, клип или отделни снимки, които съхранявате в Google Photos или които някога са били споделени с вас. Налична е доста практичната функция "Live Albums", която позволява да изберете определени хора и ще виждате само снимки с тях. Още по-хубавото е, че автоматично се ъпдейтва когато качвате нови снимки.


Google обявиха Pixel 3, Pixel Slate, Home Hub и още!


Предварителните поръчки на Home Hub вече са отворени, а цената му ще е 149 долара.

Google Pixel Slate
Pixel Slate наследява обявеният миналата година лаптоп Pixelbook, но наместо да е с дисплей, който се сгъва зад екрана с идеята да се получи таблет, Slate има пълнокръвна клавиатура (с възможност да се отстранява). Това го превръща в конкурент на iPad Pro. Все така операционната система е ChromeOS, която позволява използването както на Android приложения, така и на уеб приложения.Подобно на iPad Pro, притежава предни стерео говорители, за да чувате звук от двете страни на устройството докато гледате филми, телевизия или се посвещавате на гейминг.
Отпред и отзад Pixel Slate е с 8-мегапикселови камери, включително широкоъгълни лещи отпред за видеочат (което трябва да позволява повече хора да се събират в кадър наведнъж).


Google обявиха Pixel 3, Pixel Slate, Home Hub и още!


Google са внесли известни промени в интерфейса на ChromeOS, за да е по-практично използването му при таблетен форм фактор, като популярните приложения са поместени в долната част на екрана. Също така, ъпдейтите на ChromeOS ще се случват на заден план, за да може потребителите винаги да са с актуален софтуер.
Както вече споменахме, към Pixel Slate ще може да се прикачва пълнокръвна физическа клавиатура и тогава устройството се превръща до голяма степен в традиционен лаптоп. За разлика от iPad Pro обаче, наличен е тракпад, който позволява и използването на мишка. Интересното е, че клавиатурата може да се трансформира в калъф, когато не се използва.


Google обявиха Pixel 3, Pixel Slate, Home Hub и още!


Pixel Slate ще се появи на пазара до края на годината при стартова цена от 599 долара. Клавиатурата ще може да се закупи отделно на цена от 199 долара. Разбира се, ще е възможно и закупуването на стилус, който ще струва 99 долара.
още по темата

Google засне римейк на филма "Сам вкъщи" с Маколи Кълкин и Google Assistant

Кевин е пораснал значително, но прави същото, като в началото на деведесетте
20.12.2018 / 12:06

Google Classroom с нови опции в помощ на учителите

Вече няма да можете да седите на най-задния чин и да се криете.
10.10.2018 / 10:52

Google ограничава достъпа на трети страни до данните в Gmail и другите ви профилни

В допълнение към спирането на потребителската версия на Google+
09.10.2018 / 05:28

Социалната мрежа Google+ ще бъде закрита заради изложени на риск потребителски данни

Компанията е знаела за проблема от половин година
09.10.2018 / 05:11

Motomods Gamepad – зелена светлина за мобилните игри

Motorola продължават упорито да налагат модуларната концепция
09.10.2018 / 02:46
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.