Facebook трупа бази данни за местоположението на потребителите през Instagram?

От социалната платформа към момента отричат въвеждането на подобна функционалност
След рязкото напускане на основателите на Instagram, в медийното пространство често се тиражира информация, че те невинаги са били особено щастливи от факта, че техният продукт се разглежда като приложение на Facebook, а не като самостоятелна платформа. Този статут се потвърждава и от материал на електронното издание TechCrunch, което съобщава за потребител на име Джейн Манчун Уонг, която е забелязала настройка, позволяваща на Facebook да използва Instagram за създаването на база данни от информацията за местоположението на хората, събирана през техните смартфони.

Google също има подобна практика през своето приложение Maps и операционната си ситема Android и бизнесът с данни на Foursquare е изграден точно върху този модел. Може би по ирония на съдбата, това е своеобразен акт на завръщане на Instagram към първоначалната си форма, тъй като приложението тръгна по пътя нагоре именно от платформа за споделяне на местоположението, наречена Burbn. Събраните тогава данни показват недвусмислено, че потребителите харесват най-много възможността за споделяне на снимки, което се превърна и в основата на Instagram.

В изявление пред TechCrunch, от Facebook коментират: "Не сме въвеждали никакви актуализации в настройките за местоположение. Както знаете, често работим върху различни идеи, които могат да се развият с течение на времето или в крайна сметка дори да не бъдат тествани в реално време. Към момента Instagram не събира информация за местоположението на потребителите, а ние ще ги държим в течение, ако предприемем някакви промени в настройките".

Така че, остава само да следим ситуацията, за да разберем кой е прав и кой не – Facebook или Джейн Манчун Уонг.
още по темата

Google Maps за iPhone сега включва персонализирани препоръки

Google също така разширява For You за Android в над 130 нови държави
11.12.2018 / 12:44

Instagram тества по-прости и по-изчистени профили

Явно не само Twitter вижда нужда от промяна.
22.11.2018 / 01:57

Instagram с нови инструменти срещу фалшиви активности

Социалната платформа се обяви категорично против приложения на трети страни, които генерират нереални харесвания и споделяния
20.11.2018 / 11:05

Бъг в Instagram случайно разпространява потребителски пароли

Проблемът е свързан с опцията за сваляне на копие от вашите данни.
19.11.2018 / 10:27

Марките вече ще подават продукти в Instagram чрез видео клипове

Новата функция идва точно навреме за празниците
16.11.2018 / 10:09
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.