Xiaomi подсилва линията си Mi 8

Компанията представи два нови модела - Mi 8 Lite и Mi 8 Pro – и най-новата версия на операционната система MIUI
Xiaomi представи две нови устройства от водещата си линия Mi 8 в комплект с най-новата версия на операционната система MIUI. Двата нови модела са Mi 8 Lite и Mi 8 Pro.

Mi 8 Lite

Xiaomi определят Mi 8 Lite като "идеален за тези, които търсят както добро фотографско преживяване, така и геймърско"

Подобно на Mi 8, двойната задна камера със изкуствен интелект (AI) на Lite модела използва като основен сензор IMX363 на Sony, с големи пиксели за по-висококачествени изображения. Тук обаче, вместо двойната 12MP камера, е интегрирана 12MP + 5MP.

От гледна точка на предната камера, Mi 8 Lite също превъзхожда Mi 8 с 24MP сензор Sony IMX576 вместо 20MP. Той предлага възможност за комбиниране на четири отделни в един голям пиксел, което способства за по-голяма яснота на снимките, особено на закрито.

Докато Mi 8 се захранва от високопрофилния чип Snapdragon 845 на Qualcomm, новият модел от линията разчита на Snapdragon 660, като Xiaomi загатва и за Qualcomm Artificial Intelligence Engine. Xiaomi също така работи с Epic Games, за да подобри производителността на приложенията, изградени на Unreal Engine.

Mi 8 Lite разполага и с функцията Mi Sound, която е с усъвършенстван алгоритъм за цифрова обработка на сигнала (DSP) за подобряване на цялостното аудио преживяване.

Mi 8 Pro

Mi 8 Pro е по-тясно свързан с Mi 8, но, за разлика от предшественика си, има и чувствителен на натиск сензор за пръстови отпечатъци, вграден в екрана.

Според компанията използваната технология се различава от другите сходни решения с това, че активира процеса по отключване веднага, щом усети натиск, вместо непрекъснато да сканира дисплея. От Xiaomi твърдят, че това прави процеса по-бърз и ефективен.

Оплаквания от потребителския интерфейс

Според изданието The Verge Xiaomi са станали обект на сериозна критика заради агресивна реклама в цялата платформа MIUI. Потребителите отбелязват, че рекламите започнали да изскачат дори в менюто с настройки.

В изявление от компанията отговарят, че рекламата "е и ще продължи да бъде неразделна част от услугите ни". Xiaomi ограничи своя марж на печалба от хардуер, което означава, че е в процес на търсене на начини за увеличаване на своята рентабилност.
още по темата

Солитрон пуска на родния пазар гама от умни продукти на Xiaomi

Компанията произвежда не само смартфони
16.11.2018 / 04:51

Qualcomm представи 60 Ghz чипове за подобрена виртуална реалност

WiFi стандартът 802.11ay осигурява преносимост, която може да надмине дори повечето видове домашни Ethernet връзки
17.10.2018 / 02:30

Десетте най-мощните смартфони Android според AnTuTu

Водещи са китайски устройства, но всички са с чипсет на Qualcomm.
05.09.2018 / 01:38

Геймърски смартфон и от Doogee

Това е първото защитено устройство в този условен сегмент.
22.08.2018 / 01:54

"П" като "пай", новият Android 9.0 е тук

Потребителите на Pixel могат да се запознаят с новите функционалности веднага, а на останалите ще им се наложи да изчакат поне до края на есента
07.08.2018 / 03:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.