Samsung ще представи сгъваем смартфон до края на 2018 г.

От компанията са си поставили за цел да представят първия подобен продукт в света.
Samsung възнамерява да представи сгъваем смартфон с гъвкав екран до края на настоящата година. Това съобщи Ди-Джей Кох, директор на поделението за мобилни устройства на компанията, в интервю за CNBC.

Преди време пак от Samsung споделяха, че подобно устройство ще види бял свят най-рано през 2019 г. Сега се като потенциална дата за представянето се цитира ноември тази година и по-точно конференцията Samsung Developers Conference, която ще се състои на 7 и 8 ноември в Сан Франциско, САЩ.

По думите на Кох апаратът като цяло вече е завършен. От компанията в момента го оптимизират и обогатяват с функции, така че в разгънато състояние да е нещо повече от таблет.

Концепцията на устройството е следната: в сгънато състояние потребителят ще има достъп до на практика всички функции което вероятно означава, че той разполага с втори, външен, дисплей), а ако потребителят трябва да разгледа нещо на по-голям екран, то то може да бъде разгънато. В резултат в ръцете му ще се озове огромен дисплей, който до момента е бил в сгънато състояние.

Редно е да подчертаем, че изображението горе е дизайнерска концепция на основата на изображения от патент на Samsung. Съдейки по думите на Кох, особено частта за достъпа до функции в сгънато положение, е твърде вероятно смартфонът да изглежда по различен начин.

Промяната в първоначалните планове на Samsung да покаже устройството едва през 2019 г., вероятно се е наложила поради конкурентен натиск. Както вече писахме китайската компания Huawei също разработва подобен продукт и от там имат амбиции да изпреварят корейците.
още по темата

Първият смартфон със сгъваем екран е факт!

Той е дело на компания, за която не сте чували...
01.11.2018 / 12:39

Samsung готви и лаптоп със сгъваем дисплей

Скоро очакваме смартфон със сгъваем екран
23.10.2018 / 05:57

Samsung тества селфи камера, скрита зад екрана на смартфона

Задава ли се краят на епохата на прорезите?
19.10.2018 / 04:40

Samsung ще представи загадъчно Galaxy устройство на 11 октомври

Възможно е да става въпрос за "извънреден" смартфон.
17.09.2018 / 02:28

Появи се изображение на сгъваем смартфон на Motorola

Дали на хоризонта се задава нов RAZR?
23.08.2018 / 03:41
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.