Появи се изображение на сгъваем смартфон на Motorola

Дали на хоризонта се задава нов RAZR?
В интернет изплуваха изображения от патент на Motorola, на които се вижда конструкцията на сгъваем смартфон. Много хора считат, че по подобен може да изглежда наследникът на култовия Motorola RAZR, който видя бял свят в началото на миналото десетилетие.

Припомняме, че по време на тазгодишния Световен мобилен конгрес (MWC 2018) генералният директор на Lenovo, притежаваща Motorola, Ян Юанцин отговори на въпроси от журналисти относно възраждането на RAZR. Той сподели, че с развитието на нови технологии, и по-точно гъвкавите дисплеи, то ще се появи възможност за създаване на смартфони с нов дизайн. По думите му това, за което питат медиите, ще се стане реалност "много скоро".

В патента са представени е показано по какъв начи ще е бъде резализирано прегъването на екрана. На сгъвката дисплеят ще формира плавен полукръг, така че не се пречупи.


Появи се изображение на сгъваем смартфон на Motorola

За момента няма информация кога и дали наистина на пазара ще се появи ново RAZR устройство. Няма и гаранции че то ще изглежда така както е показано в патента. Не на последно място трябва да помним и, че далеч не всичко, което бива патентовано в крайна сметка се превръща в реален продукт.

Интересно е още да припомним, че през 2016 г. Lenovo вече демонстрира прототип на смартфон с гъвкав екран, оформен като гривна. Тогава от компания уточниха, че очакват подобни модели да се появят след около пет години. Т.е. през 2020-2021 г.
още по темата

Motorola RAZR ще се завърне като сгъваем смартфон

Устройството се очаква да струва $1500
17.01.2019 / 02:57

Първият смартфон със сгъваем екран е факт!

Той е дело на компания, за която не сте чували...
01.11.2018 / 12:39

Samsung готви и лаптоп със сгъваем дисплей

Скоро очакваме смартфон със сгъваем екран
23.10.2018 / 05:57
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.