Facebook тества приложение за гласово разпознаване

В близко бъдеще можем да очакваме и появата на Facebook умен асистент
Facebook щеше да стане поредната голяма компания, която да изкара на пазара умна колонка, снабдена с изкуствен интелект, но разработката на тази джаджа беше замразена през март, когато избухна големият скандал с Cambridge Analytics. И докато по време на конференцията F8 се очакваше анонс, свързан с устройството, такъв не последва. Сега, благодарение на Джейн Уонг - мобилен разработчик, имаме повече информация. Оказва се, че Уонг е изровила от кода на Messenger за Android прототип на специален интерфейс за гласово разпознаване, наречен Aloha.

Както можете да видите от демонстрацията, която Уонг е пуснала в Twitter, Aloha разпознава глас и го превръща в текст. Друга интересна подробност в кода е възможността за връзка с външно Wi-Fi или Bluetooth устройство, както и специално разработено лого за тази функционалност.

Въпреки че този интерфейс изглежда далеч от онова, което предлагат големите играчи като Google и Amazon, самото му съществуване показва, че Facebook не се е отказала да се съревновава и на този фрон, и можем да очакваме появата на умен асистент на социалната мрежа в близко бъдеще.
още по темата

Електронният магазин във Facebook вече има AI помощник

Той може да предлага цени и да помага в категоризирането на различни продукти
03.10.2018 / 02:02

Facebook търгува и с телефонните номера на потребителите

Платформата предоставя данните за двуфакторно удостоверяване на рекламодатели, практикува и "сенчесто" придобиване на контактна информация
28.09.2018 / 11:33

Facebook дава награди, ако съобщите за бъгове в приложения на трети страни

Компанията разширява програмата си за откриване на бъгове
18.09.2018 / 10:59

Изкуствен интелект на Facebook извлича текст от снимки и видео

Компанията добавя нови 24 езика към автоматизираните си преводачески услуги, между които непалски, урду, пенджабски, камбоджански
12.09.2018 / 11:51

Потребителите на Facebook са събрали 300 млн. долара за благотворителност

За година са подкрепени 750 хил. неправителствени организации
17.08.2018 / 11:56
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.