A1 представи първия си собствен смартфон

Чрез предложението си компанията се опитва да раздвижи пазара на достъпни устройства.
Телекомуникационният оператор A1 (бившият Мтел) представи първия брандиран със своето имe смартфон. Устройството носи името A1 Smart N9 и предлага 5,47-инчов IPS екран (с отношение 18:9), 16 GB вградена памет и 2 GB RAM. Вижте пълното видео от презентацията в края на статията.

От компанията подчертават, че искат да предложат на клиентите си достъпно устройство, което обаче да им предлага показатели, характерни за по-високия клас предложения. Сред тях са дизайнът на продукта, както и камерите. Въпреки че се позиционира като смартфон от базов клас, A1 Smart N9 разполага с 13-мегапикселова основна камера, оборудвана със система за автофокус.

Устройството ще се предлага на цена от 59,99 лв. в брой и 2,99 лв. на месец на изплащане с план A1 ONE Unlimited 5XL (50,99 лв. на месец). Допълнителното предимство на смартфона е гаранцията от 36 месеца, вместо стандартните 24 месеца, както и възможността за приоритетен достъп до нови услуги на А1.


A1 представи първия си собствен смартфон

"Дизайнът на A1 Smart N9 е уникален за българския пазар и е създаден специално за А1 Group", заяви Александър Кръстев, старши мениджър "Устройства и аксесоари" в телекома по време на презентацията.

Смартфонът се предлага в два цвята – черен със златисти акценти (Black Dark) и бял със сребристи акценти (White Silver).

Интересно е да се допълни, че презентацията на Smart N9 идва няколко дни след като A1 обяви своите финансови резултати за второто тримесечие на 2018 г. В тях се вижда, че компанията отчита сериозен ръст при продажбите на устройства (най-вече смартфони) са се увеличили с 25,5%, достигайки 16,1 млн. евро.


още по темата

A1 Smart N9: Базовият клас вече не е това, което беше

Първият смартфон на оператора A1.
03.08.2018 / 06:02
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.