През последната година слуховете за сгъваемия смартфон, който Samsung разработва, добиха критична маса. Последната информация, която идва от източници на Wall Street Journal, хвърля още светлина върху мистериозната джаджа. Смартфонът носи кодово название Winner (победител) и трябва да се появи в началото на 2019-а година. Той ще има огромен 7-инчов дисплей и ще се сгъва наполовина, по подобието на портфейл.

На едната от външните страни на Winner ще има компактен малък дисплей, а на другата ще са позиционирани камерите. Този дизайн се вписва донякъде в патента, който Samsung подадоха през 2016-а година, но няма съмнение, че крайният продукт ще има доста различия. Корейците искат да насочат устройството към по-специфична целева група - предимно геймъри, но при добри резултати ще маркетират сгъваемия телефон и към по-широка аудитория.

Идеята на Samsung е да представят изцяло нова трета линия флагшип модели, заедно с Galaxy S и Galaxy Note. Има един доста сериозен проблем с този модел обаче - това е неговата цена. Според източниците на WSJ, Winner ще се продава за повече от 1500 долара, което го поставя в положение да бъде купуван от... по-заможни геймъри, което пък стеснява още целевата група. Очакваме в следващите месеци слуховете за сгъваемия телефон да продължат да набъбват.

Сгъваемият телефон на Samsung излиза догодина?