По стара традиция корейците от Samsung направиха летния си анонс - компанията изпрати покани за събитието Unpack, което ще се проведе в Бруклин на 9-и август и на което ще бъде представен новия смартфон Galaxy Note 9. Всъщност, Samsung не казва официално, че събитието е свързано с точно този модел, но съдейки по снимката (на която се вижда устройство със S-Pen) няма какво друго да очакваме.

Подробности за самия телефон не се споделят, но както обикновено по това време на годината почти всичко около предстоящите анонси на устройства вече се знае от слухове. Освен 6,3-инчовия екран с QHD резолюция, Note 9 ще разполага с последната мобилна платформа от Qualcomm - Snapdragon 845. RAM паметта най-вероятно ще бъде 6GB, а вградената между 64 и 256GB, в зависимост от модела. Очаква се батерията на Note 9 да бъде с капацитет 4000mAh

Предполага се, че Samsung ще представят нов и подобрен виртуален асистент (недолюбвания от много хора Bixby). Интересен факт е, че в почти всички прес снимки за събитието фокусът е върху писалката S-Pen - един от най-характерните белези на Note серията. Има вероятност корейците да представят нови функционалности свързани с този инструмент. Остава малко повече от месец до събитието, на което висчко ще стане ясно.