Счупени OLED екрани на iPhone X могат да бъдат заменяни с LCD

Внимавайте ако си купувате апарат на старо.

В Китай са изнамерили начин да намалят значително ремонта на iPhone X със счупен дисплей, съобщава Mobile Defenders. Това се постига чрез използване на доста по-евтин LCD панел, вместо оригиналния OLED такъв

Според източника обаче този метод идва с редица сериозни недостатъци. Неоригиналните LCD екрани например са с части от милиметъра по-дълги и широки. Разбира се един добър техник може да монтира компонента, но при този процес може да бъде повреден както корпусът на смартфона, така и самият дисплей.

При това евентуалното следствие от това може да не се прояви веднага – стъклото би могло да се спука след, например, няколко дни заради по-големия натиск от страна на стоманената рамка.

Също така прорезът в горната част на панела е с различен размер и при монтажа му трябва да се внимава да не се повредят предните камери на устройството.

Неоригиналните компоненти са и със значително по-малка яркост (260 срещу 460 нита) и предлагат изображение с по-ниска наситеност. Вижте изображението горе.

Не на последно място LCD екраните хабят повече енергия спрямо OLED панелите. Това означава, че автономният живот на ремонтиран с такъв компонент iPhone X ще по-кратък. От Mobile Defenders описват ситуация, при която за половин час устройството е загубило 30% от заряда на батерията си, а дисплеят се е нагрял значително.

Най-важният извод от ситуацията обаче е, че в продажба могат да се появят подозрително евтини втора употреба iPhone X. Те била могли да бъдат именно устройства със заменени екрани. Не се препоръчва да бъдат купувани.

Подобни екземпляри могат да бъдат познати по това, че стъклото стърчи леко над рамката, по червеникавото изображения, което се забелязва при разглеждане по ъгъл, както и по-малката яркост на екрана.

още по темата

Samsung разработи първите серийни 4K OLED екрани за лаптопи

В обозримо бъдеще на пазара ще се появят по-масови OLED ноутбуци
04.12.2018 / 04:19

Samsung създаде нечуплив OLED екран

Здравината се постига чрез пластмасови подложка и покритие.
26.07.2018 / 11:53
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.