Oneplus 6 излиза официално на 22 май

Около пет месеца след предходния си продукт, модела 5T, китайската компания Oneplus представи своя смартфон от следващо поколение – Oneplus 6. Устройството предлага най-големия екран до момента, който (както повелява настоящата тенденция) е изрязан в горната част. Смартфонът официално ще бъде пуснат в продажба на 22 май, като цените ще започват от 519 евро.

Екранът е с диагонал 6,28 инча при 19:9 отношние на страните. Отново имаме OLED панел. Защитен е с Gorilla Glass 5.

Смартфонът ще се предлага в три хардуерни вариации – с 6 GB RAM и 64 GB вградена памет, както и с 8 GB RAM, в комбинация със 128 или 256 GB памет. Цената на втората ще е 569 евро, а на третата 619 евро. Предвидени са и три разцветки – огледално черно, матово черно, както и бяло, като само средният вариант ще се предлага и в трите цвята. Най-евтиният и най-скъпият ще са съответно само огледален и матов.

На гърба на смартфона са налице две камери с резолюции 16 и 20 мегапиксела. Интересното е, че и двата сензора се намират за обективи с едно и също фоксусно разстояние и са с бленди от f/1.7. Само единият от модулите е оборудван с оптична стабилизация, така че вторият вероятно ще служи за реализиране на функции като портретния режим. 


Oneplus 6 излиза официално на 22 май

© Александър Главчев, pcworld

За разлика от останалите флагмани новият продукт все още разполага с 3,5 мм аудио жак. Някои производители оправдаха премахването му с прахо- и влагозащитеността на продуктите си. Oneplus 6 обаче предлага и двете...

От хардуерна гледна точка устройството не предлага кой знае какви изненади – настоящия топ чипсет от Qualcomm Snapdragon 845. Поддържа се и фирмената технология за бързо зареждане – Dash Charge. Особеното при нея е, че необходимата електроника се намира в адаптора, а не в мобилното устройство. Плюсът на този подход е, че така тези отделящи топлина компоненти са изнесени извън смартфона и благодарение на това потребителят може да разчита на около 60% заряд само за половин час (или поне така беше при Oneplus 5T). Минусът, разбира се, е, че с друг адаптор не можете да получите бързо зареждане.

Oneplus 6 ще идва с Android 8 Oreo, върху който отново ще е налице фирменият скин Oxygen OS. Интересно е да се допълни, че устройството е в списъка на Google за официален достъп до бетата на Android P.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.