Бъдещ смартфон на Apple може да е изцяло стъклен

Благодарение на стъклена рамка устройствата могат да са значително по-тънки.

В интернет се появи информация за патент на Apple, в който се описва изцяло стъклен смартфон. Трябва да се подчертае, че не става дума за стъклени панели, които вече минават за нещо обичайно, а за апарат, в който всички носещи компоненти, включително вътрешните, са от такъв материал.

Идеята на разработчиците от компанията е следната. В съвременните устройства със стъклени панели се налага да се използва метална носеща рамка, която осигурява необходимата здравина и на която се монтират хардуерните техните хардуерни компоненти. Въпросните панели обикновено са залепени на рамката, което ги прави по-малко изящни и по-дебели, отколкото биха могли да бъдат. Ако корпусът, включително носещата част, бъдат от стъкло тези показатели биха могли да бъдат подобрени допълнително.

Интересно е да се отбележи, че в патента пише, че смартфон с такъв корпус може да е оборудван както с традиционен, така и с гъвкав екран.

Според ресурса Patently Apple компанията работи върху изцяло стъклен смартфон от 2011 г. Именно тогава в интернет изплува и първият подобен патент. В други подобни материали са споменавани и стъклени компютри… Разбира се, трябва дебело да подчертаем, че наличието на патент съвсем не означава, че подобни устройства ще се появят на пазара.

още по темата

Gorilla Glass 6 обещава да издържа поне 15 силни удара

Идеята е, че не изпускаме смартфоните си еднократно.
20.07.2018 / 01:32
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.