Huawei ще представи първия 7-нанометров чипсет

На негова база ще бъдат създадени по-бързи и ефективни смартфони.

Според слухове в интернет китайската компания Huawei възнамерява да е първата компания в мобилната индустрия, която ще представи чипсет за мобилни устройства, базиран на 7-нанометрова технология.

Днешните флагмански хардуерни платформи използват 10-нанометрови чипове. Новото “свиване” на производствения процес ще позволи поредно намаляване на енергопотреблението, както и увеличаване на производителността. 

Най-вероятно задаващият се чипсет ще залегне в основата на платформата Kirin 980, която ще наследи настоящата Kirin 970. Официални спецификации, рабира се, засега няма. Според слуховете обаче чипът ще получи ядра ARM Cortex-A75, както и графичен ускорител, който ще е собствена разработка на Huawei (за сравнение Kirin 970 използва решение на ARM – Mali-G72MP12).

Очаква се китайският производител TSMC да започне да създава тестови бройки в края на настоящото тримесечие. Първите устройства на базата на Kirin 980 пък се очакват до края на годината.

По всяка вероятност това ще бъдат смартфоните от семейството Mate. Компанията по традиция обявява нови представители от нея през есента.

още по темата

Huawei представи серията Mate 20 - иновация във всяка област

Вграден в екрана сензор за отпечатъци, стерео през USB порта, безжично зареждане на други устройства и още много
16.10.2018 / 06:53
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.