Google разработва евтин Pixel смартфон

Моделът ще е ориентиран към развиващите се пазари.

Google планира да пусне на пазара нов представител на семейството смартфони Pixel, който обаче ще е значително по-евтин от настоящите модели. Това съобщи Economic Times, откъдето допълват, че разработваният модел ще се отнася към средния клас устройства.

Интернет гигантът се е сблъскал с проблем: неговите устройства, въпреки предимствата им, са скъпи (от 649 долара). Това означава, че пласирането на големи количества от тях на пазари като индийския е проблематично. Тамошните потенциални клиенти, които имат повече средства, пък по-скоро биха заложили на продукти на Samsung или Apple.

Единственото решение е да бъде създадено по-евтино устройство, което да предлага основните предимства на флагманските си събратя (дизайн, “чист” Android, добра камера). Цената на този хипотетичен продукт не се съобщава, но може да се предположи, че тя вероятно би била около два пъти по-ниска от настоящите Pixel продукти.

Според индийски източници по-евтиният Pixel може да види бял свят през юли или август. Следващото поколение флагмански устройства на Google пък се очакват през ноември.

Припомняме, че момента Google Pixel официално не се доставят в България. С пускането на новите устройства е възможно положението да се промени. Междувременно, желаещите да ползват “чист” Android могат да се насочат към Android One продуктите на пазара, които се предлагат от компании като HTC, Nokia и Xiaomi.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.