Facebook Messenger вече позволява трансфер на 360-градусови снимки и HD видеоклипове

Към момента видеоклиповете могат да бъдат изпращани само на територията на определени държави, но ограничение за панорамните изображения няма

Няколко месеца след като въведе функционалност за изпращане на 4K изображения в Messenger, Facebook разгръща и опция за трансфер на 360-градусови снимки и HD видеоклипове. По този начин, ако предпочитате да споделяте с няколко човека през приложението за съобщения, вместо да публикувате във Facebook, или просто искате да сте сигурни, че приятелите ви, които не посещават социалната мрежа, са наясно с вашите знимания, вече ще можете да изпращате панорамни снимки и 720p видеоклипове през Messenger по същия начин, както бихте направили това през някоя друга медия или комуникационен канал.

Нужно е единствено да направите панорамна снимка с каквото и да било приложение и да я изпратите по същия начин, както правите това с обикновено изображение. Същото важи и за 720p видеоклиповете. Получателите ще разберат, че това не са обикновени медии с помощта на икона под формата на компас, която се показва до панорамните снимки, и маркерите HD и SD, които се показват до видеоклипове с високо качество. Те ще могат да видят 360-градусовото изображение, като го приплъзват по екрана или като местят телефоните си. Що се отнася до видеоклиповете, получателите могат да използват маркера, за да намалят качеството в режим на цял екран, в случай че искат да спестят мобилни данни или ако връзката е лоша.

Можете да изпращате и получавате 360-градусови снимки в Messenger в която и да било точка на света, но към момента трансферът на HD видеоклипове е ограничен само в рамките на няколко държави - Австралия, Белгия, Канада, Дания, Финландия, Франция, Хонконг, Япония, Холандия, Норвегия, Румъния, Сингапур, Швейцария, Тайван, Великобритания и САЩ.

 

 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.