Изтекоха изображения на бъдещ евтин iPhone X

В интернет се появиха картинки на евтина версия на iPhone X.

Американското издание BGR публикува изображения на макет на бъдещ смартфон на Apple. Според наличната информация той ще се казва iPhone SE2 или iPhone X SE и ще представлява бюджетна версия на настоящия топ модел на компанията. Очаква се тя да бъде анонсирана по време на конференцията WWDC 2018, която ще се проведе от 4 до 8 юни в Сан Хосе, САЩ.

За разлика от iPhone X новото устройство е с алуминиев, а не със стъклен заден панел. Ако това е вярно, то то няма да предлага безжично зареждане.

Съдейки по изображенията габаритите на новия бюджетен модел на компанията ще са близки до тези на iPhone SE. Въпреки това благодарение безрамковия дизайн екранът на устройството ще бъде увеличен от 4 на 6+ инча. Веднага на очи се набиват отсъствието на бутон под дисплея и на 3,5 мм аудио жак.

Пак там се вижда и изрязан в горната част екран. Това може да означава, че новият модел на Apple ще получи системата за лицево разпознаване от iPhone X (Face ID), която ще замени четеца за пръстови отпечатъци (Touch ID). 

Не е ясно дали новото устройство ще предлага единична или двойна камера. Според Apple двойният модул увеличава изискванията по отношение на оперативната памет. Затова само само по-големите смартфони на компанията предлагат такава функционалност – Plus-версиите на компанията, както и iPhone X, са оборудвани с 3 GB RAM, а останалите – с по 2 GB.

Според анализатори сериозен минус на iPhone SE2/iPhone X SE може да се окаже неговата стойност. По думите на Мин Чи Куо от тайландската KGI Securities цената на устройството може да 799 долара (в САЩ), т.е. то може да е по-скъпо от iPhone 8.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.