Apple ще елиминира прореза в екрана в наследниците на iPhone X?

Това ще стане възможно благодарение на нови технологии, позволяващи скриването зад екрана на компонентите, за които сега е необходим прорез.

Изрязаните дисплеи тъкмо започнаха да стават модерни... Компанията, отговорна за създаването на тази тенденция, обаче може би не възнамерява да я поддържа особено дълго. Според слухове смартфоните Apple, които ще видят бял свят през 2019 г., няма да бъдет с изрязани екрани. Говори се, че се водят преговори с доставчици на компоненти, които трябва да позволят поместването на съответните сензори зад екрана, без това да окаже влияние върху тяхната функционалност.

Всъщност, ясно е, че така коментираният прорез в дисплея на iPhone X е компромисно решение. Apple създаде за флагмана си система за разпознаване на лица, чиито хардуер няма как да бъде скрит в устройство с толкова минимални рамки. В крайна сметка става дума за загуба на ценна екранна площ...

Уверени сме, че в бъдеще производителите ще намерят начини да скрият всички сензори и камери зад екрана. Наскоро писахме за такъв патент на Samsung, който отваря възможността за екрани с почти 100-процентово покритие на предния панел на смартфона.

Обръщаме внимание, че според слуховете премахването на прореза (ако изобщо се случи) се очаква едва през 2019-та. През тази година компанията вероятно ще съхрани този елемент от дизайна, който вече се оказа изкопиран от много производители.

Според друг слух от края на миналата година Apple подготвя три такива модела - 5,8-инчов подобен на тазгодишния iPhone X, 6,5-инчов голям брат - нещо като iPhone XL - също с OLED дисплей и "евтин" 6,1-инчов телефон с LCD екран. Всички те се очаква да разполагат с новта система за разпознаване на лица.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.