SIKURPhone – една крепост, която трудно може да бъде превзета

Новият модел на Sikur е първият напълно криптиран смартфон, създаден за сигурно съхранение на дигитални портфейли

С представянето си през 2015 г., ориентираният към сигурността Granite Phone прикова интереса на немалка част от потребителите. Сега екипът на компанията Sikur се завръща с ново предизвикателство за конкурентите си - SIKURPhone от следващо поколение – първият напълно криптиран смартфон, който осигурява дори възможност за безопасно съхранение на криптовалути. От компанията планират първоначално да пуснат на пазара в САЩ едва 20 000 единици, като предварителните продажби, на промоционалната цена от 799 долара, започват от 27 февруари. 

 

 

Самият телефон разполага с 5.5-инчов HD дисплей, подсигурен с Gorilla Glass, 4GB RAM, 64GB място за съхранение, 13-мегапикселова задна и 5-мегапикселова предна камера и батерия от 2800 mAh. SIKURPhone също така поддържа пръстова идентификация, за която от компанията твърдят, че ще може да ви помогне да възстановите личните данни, ако устройството се изгуби или забравите паролата си. Новата разработк на Sikur разчита на Android OS и всички приложения на трети страни трябва да бъдат проверени и потвърдени от компанията-производител, преди да бъдат пуснати на разположение на потребителите.

Когато оригиналният Granite Phone излезе на пазара, той по същество беше ориентиран предимно към правителствени и корпоративни потребители, но устройството бързо спечели много силни позиции и в сегмента на ежедневните потребители. Сега, SIKURPhone добавя защитен електронрн портфейл за криптовалути, подсилена операционна и комуникационна система и проверени приложения на трети страни. "Сигурността на информацията е една от нашите най-силни страни", коментира изпълнителният директор на компанията-производител Кристиано Иоп и добавя: “Успяхме да го направим със сигурността на браузъра и съобщенията, след което си зададохме въпроса: “Защо да не го направим и с криптовалутите?”. Съхраняваме ключовете на максимално сигурно място в нашия облака. За компромиси с безопасността на данните не може да става и дума.”

За нивата на сигурност, на които се радва SIKURPhone, говори и факта, че на тестовете през ноември и декември устройството е подложено на възможно най-сериозните тестове и, въпреки това, защитата му е издържала на натиска на хакерите.

още по темата

Новите модели на Sikur – сигурност за сметка на екстрите

SIKURPhone XZ1 и SIKURPhone XA2 са базирани на хардуер на Sony и защитената версия на Android - SikurOS
25.09.2018 / 04:05
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.