MWC 2018: LG V30S замества G7 на конгреса в Барселона

Ако сте се надявали да видите флагман от LG на Международния конгрес в Барселона, желанието ви е изпълнено... донякъде. Вместо да представи очаквания G7, корейската компания донесе V30S ThinQ - обновена версия на V30 с акцент върху изкуствения интелект. V30S има дисплей, чип, батерия и камера - идентични с предшественика си, но RAM паметта е увеличена до 6GB, а вградената - до 128GB. Нови са цветовете, в които ще се предлага устройството - платинено сиво и мароканско синьо.

Според LG новите AI алгоритми подобряват функционалността на V30S във всички сфери, но най-вече при използването на камерата. При стартиране на приложението за снимки потребителите виждат AI Cam алгоритъма, който анализира в реално време обектите в кадър. След като идентифицира какво точно снимате, AI предлага подходящи настройки, в зависимост от цветовете, осветлението и контраста между отделните елементи.

AI триковете на V30S се простират и отвъд снимките - Q-Lens например автоматично разпознава QR кодове и дава съвети и магазини за конкретния сканиран продукт. С новите AI функции в телефона, Google Assistant има по-дълбока интеграция и може да върши повече неща. Важно е да се отбележи, че AI алгоритмите се изпълняват в самия телефон, а не на отдалечен сървър. Все още не е ясно колко ще струва телефона, но доставките започват от следващия месец.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.