Samsung предвижда телефони, които ще сканират дланта

Често се случва да забравим паролата си и да ни трябва подсказване, за да си я спомним. Но процесът за това не е особено надежден и е възможно нарушител да познае нашите въпроси за сигурност. Samsung обаче скоро може да представи един по-хитър начин, който да ни помогне да си спомним паролата: ще сканира ръката ни.

Наскоро публикувана заявление за патент показва, че компанията изследва система, която сканира уникалните линии на дланта и ги използва, за да дава подсказки под формата на непълни символи. Вие сте насочени в правилната посока, но крадецът, например, не би могъл да предположи за какво става дума (дори ако използва ръката ви).

Теоретично тази технология може да се използва и за отключване на устройството, макар че от Samsung вероятно ще искат да приложат дълбочинен сензор (depth sensing) или подобна технология, за да предотвратят случаите на заблуждаване на телефоните със снимки.

Не е сигурно, че тази система ще бъде част от Galaxy S9 или някой бъдещ телефон на Samsung. Засега става дума само за кандидатстване за патент и не е задължително той да се превърне в завършен продукт. Концепцията обаче е много проста и може да бъде изключително полезна, ако се опитвате да влезете в онлайн магазин или се притесняване, че сте си блокирали достъпа до телефона.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.