Запознайте се с Bixby – новият виртуален асистент в Samsung Galaxy S8

С помощта на Bixby общуването със смартфоните изглежда ще стане значително по-лесно. За разлика от Apple Siri и Google Assistant новият Samsung Bixby предстаевлява гласов интерфейс за взаимодействие с приложенията, а не приложение, което отговаря на въпроси или изпълнява прости действия.

Само седмица остава до официалния анонс на новия смартфон флагман Samsung Galaxy S8 и Мрежата вече прелива от всевъзможни слухове, утечки, снимки видео и какви ли още не данни за този очакван с интерес апарат. Сред множеството непотвърдени сведения обаче има и официална информация. Част от нея дойде вчера, когато Samsung представи официално една от основните новости в Galaxy S8 – своя собствен виртуален асистент, наречен Bixby.

Най-интересното при него е, че за разработката му инженерите на южнокорейския гигант са избрали концептуален подход, който се различава от конкурентните решения като Apple Siri и Google Assistant. Всъщност Bixby представлява гласов интерфейс за взаимодействие с приложенията, а не приложение, което отговаря на въпроси или изпълнява прости действия.

 В Samsung изхождат от разбирането, че не човекът трябва да запомня определени гласови команди за взаимодействие с машината, а машината трябва да изучава човека и да се настройва по него. От компанията отбелязват, че интерфейсът трябва да бъде естествен и интуитивно понятен, за да може неговото обучение да бъде лесно, без значение от това колко функции се добавят. И, както сигурно се досещате, за реализацията на тази концепция се използва изкуствен интелект (AI) и дълбоко обучение.

Според Samsung, с помощта на асистента Bixby общуването със смартфоните ще стане значително по-лесно и естествено. С него потребителите ще могат да контролират приложенията почти в същия мащаб, както и чрез обичайното взаимодействие посредством сензорния дисплей. По думите на компанията, виртуалният асистент ще отчита и контекста, така че потребителите ще могат лесно да превключват между гласово и сензорно управление, а задачите ще бъдат изпълнявани по-точно. Освен това, Bixby ще може да изпълнява и непълни команди, освобождавайки потребителя от необходимостта да запомня множество специфични фрази.Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.