Край на предположенията – серията Galaxy Note ще продължи да живее

Въпреки пословичното вече фиаско с апарата Galaxy Note 7, компанията Samsung Electronics няма намерение да се отказва от марката Galaxy Note за своите флагмански фаблети, потвърди шефът на мобилното подразделение на компанията. А Note 8 “ще е по-добър, по-сигурен и много иновативен”, обещават от Samsung.

Покрай последните разкрития относно причините за инцидентите с апарата Galaxy Note 7 тези дни може би най-интервюираният човек от IT индустрията е шефът на мобилното подразделение на Samsung Дон-джин Кох (D. J. Koh, на снимката долу). И с всяко следващо интервю той разкрива нови детайли относно бъдещето на фирмените смартфони от флагмански клас. Пред колегите CNET например той твърди, че въпреки пословичното вече фиаско със споменатия модел, Samsung Electronics няма намерение да се отказва от марката Galaxy Note за своите флагмански фаблети.

“Ще се върнем с по-добър, по-сигурен и много иновативен Note 8”, заканва се още Кох в това интервю. Според мениджъра, въпреки накърнената заради Note 7 репутация на бренда, Note устройствата все още имат много предани почитатели, затова в Samsung смятат да продължат да пускат модели от тази серия.

Припомняме, че според официалния доклад от разследването на инцидентите с Galaxy Note 7 причините за проблемите са били в неправилната конструкция на акумулаторите Samsung SDI и производственият брак при пускането на батериите Amperex. Сега южнокорейският гигант обещава щателни проверки на батериите преди пускането на апаратите в продажба и 8-степенна процедура за качествен контрол, включваща рентгенови изследвания и пълно разглобавяне на образците.

На такива проверки ще бъдат подлагани и новите флагмански смартфони Galaxy S8, за чийто дебют беше потвърдено, че няма да се състои по време на предстоящия Mobile World Congress, а по-късно – към края на март.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.