Още детайли за новите смартфони Samsung Galaxy S8 и S8 Plus

Информация за размерите и ориентировъчните цени на новите смартфон флагмани Galaxy S8 и S8 Plus на Samsung се просмуква в Мрежата седмици преди очакваната им премиера в края на март. Вижте повече …

Слуховете за новите смартфон флагмани на Samsung се носят с несекваща сила още от края на миналата година, но през последните дни зачестяват доста, предлагайки нови подробности на тема Galaxy S8, включително такива за цените. Казано по-точно, прясно потвърждение получават например слуховете, че новият флагман може да се окаже значително по-скъп от предшествениците си.

Според един “вътрешен” източник на многократно потвърждавала се в миналото информация, който се подвизава в Twitter под псевдонима Ricciolo1, апаратите от новото поколение ще се предлагат на пазара срещу €850.


Още детайли за новите смартфони Samsung Galaxy S8 и S8 Plus

© PCWorld България, pcworld

При това цената от 850 евро е за по-“малкия” модел Galaxy S8 (доколкото това определение може да се даде за смартфон с диагонал на екрана 5,7 инча), докато по-големият Galaxy S8 Plus в минималната си конфигурация ще струва с още €100 отгоре. Може би тук е мястото да припомним, че цените на Samsung Galaxy S7 и S7 edge започваха съответно от €700 и €800.


Още детайли за новите смартфони Samsung Galaxy S8 и S8 Plus

© PCWorld България, pcworld

Ако това се окаже вярно, то новите Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus ще бъдат по-скъпи от сегашните iPhone 7 и iPhone 7 Plus, но, разбира се, засега става въпрос само за слухове. Вероятно повече ще разберем най-рано след около два месеца, тъй като се очаква официалната презентация на Galaxy S8 моделите да се състои в края на март, а продажбите им да започнат към края на април.

Междувременно колегите от GSMArena публикуваха “ексклузивни” данни за размерите на Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus, позовавайки се на информация от производител на смартфон аксесоари.

Според въпросните данни, по-големият модел Samsung Galaxy S8 Plus ще има корпус с габарити 152,38х78,51х7,94 мм. Става ясно, че очакваният нов модел S8 Plus е по-голям по височина и ширина от сегашния Galaxy S7 Edge, което се вижда и от изображението по-долу.


Още детайли за новите смартфони Samsung Galaxy S8 и S8 Plus

© PCWorld България, pcworld

Разбира се, това не е особена изненада, като се има предвид по-големият екран -  сегашният Galaxy S7 Edge е с 5,5-инчов дисплей, докато диагоналът на този в Galaxy S8 Plus ще е към 6,2 инча. Дебелината обаче изглежда няма да се промени.

Габаритите на младшия модел Samsung Galaxy S8 пък са 140,14х72,20х7,30 мм, а изображението по-долу ни дава възможност да сравним нагледно новият апарат със сегашния Galaxy S7.


Още детайли за новите смартфони Samsung Galaxy S8 и S8 Plus

© PCWorld България, pcworld

Вижда се, че S8 няма да е много по-голям като цяло, въпреки, че диагоналът на екрана е увеличено от 5,1 (при S7) до 5,7 инча. Това е постигнато благодарение на отказа от класическите рамки около екрана за сметка на т.нар. безрамков дизайн, при който дисплеят заема практически целия лицев панел на смартфона.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.