Apple регистрира Dual-SIM патент, да очакваме ли и двусимов iPhone?

Apple е патентовала нова Dual-SIM технология, използваща две отделни антени за картите – едната за гласови обаждания, а другата – за трансфер на данни. Това не означава непременно, че компанията ще я използва при създаването на iPhone 8 или някое от следващите поколения, но предпоставката все пак е налице.

Едва ли има по-хвален, но и по-критикуван смартфон от iPhone. При това през за всяка от версиите имаше и най-различни поводи за упреци. Най-първият “айфон” например беше упрекван за липсата на 3G поддръжка и на приложения от независими разработчици, следващите модели – за малкия екран, за малкото оперативна памет, за недотам вместимия акумулатори и какво ли още не. С годините основанията за претенции и критики постепенно намаляваха, но и досега има една, при това от най-старите, която си остава актуална. Сигурно вече се досещате, че става въпрос за поддръжката на работа с две SIM карти, каквато iPhone апаратите нямат и досега, за разлика от повечето китайски, южнокорейски и всякакви други конкуренти.

Това положение обаче скоро може да се промени, тъй като Apple изглежда не просто работи в това направление, но прави и нововъведения. Във всеки случай, според онлайн източници, които са изровили данни от американското патентно бюро United States Patent and Trademark Office (USPTO), компанията вече е получила патент за нова Dual-SIM технология, използваща две отделни антени. В заявката се описва как iPhone ще работи с две SIM-карти, като идеята е картата, използвана за гласови обаждания, да има по-висок приоритет в сравнение с тази, с която се предават и приемат данни.


Apple регистрира Dual-SIM патент, да очакваме ли и двусимов iPhone?

© PCWorld България, pcworld

 

Редно е да отбележим също, че в момента на пазара има множество аксесоари под формата на адаптери и калъфи за iPhone (на снимките), които позволяват на собствениците на такива смартфони да работят с две, че дори и с повече SIM карти. Разбира се, едно фирмено решение вероятно ще работи по-стабилно. От друга страна, това, че Apple e получила патент за Dual-SIM технология не означава непременно, че компанията ще я използва при създаването на iPhone 8 или някое от следващите поколения. Предпоставката за това обаче все пак е налице.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.