Между $150 и $200 – толкова ще струва един от новите Nokia смартфони

Става въпрос за смятания за сигурен модел Nokia D1C, чиято младша версия се очаква да струва $150, а старшата – $200.

Както вече имахме възможност да ви информираме наскоро, анонсът на новите смартфони на многострадалната марка Nokia, правата върху която в момента притежава компанията HMD Global,  се очаква по време на изложението MWC 2017 в края на февруари. Засега все още не е съвсем ясно какви точно смартфони Nokia ще представи на този форум HMD Global, но се смята за сигурно, че един от показаните там модели ще е апаратът с обозначение Nokia D1C. А най-пресните данни за цената на въпросния смартфон твърдят, че неговата младша версия ще струва $150, а старшата – $200.

Какво ще могат да получат потребителите срещу тези суми? Съгласно известното до момента, младшата версия на Nokia D1C ще бъде оборудвана с 5-инчов Full HD екран, 2GB RAM памет и 13-мегапикселна основна камера, докато старшият вариант ще има 5,5-инчов Full HD дисплей, 3GB оперативна памет и 16-мегапикселна основна камера.

Именно тези компоненти ще оправдават и разликата от $50 помежду им, тъй като във всичко останало двете модификации на Nokia D1C ще бъдат абсолютно идентични – те ще бъдат базирани на процесори SoC Snapdragon 430, ще имат по 16 GB вградена флаш-памет за съхранение, 8-мегапикселова предна камера и ОС в лицето на Android 7.0.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.