Samsung Galaxy S8 май наистина ще е с безрамков дизайн и с Harman звук

Затова пък от новия флагмански смартфон на Samsung ще изчезнат 3,5-милиметровият жак, бутонът Home и PenTile дисплеят, твърдят най-новите слухове в Мрежата.

Малко повече от два месеца остават до официалната презентация на новия смартфон Samsung Galaxy S8 и Мрежата постепенно се пълни с все повече слухове относно техническите характеристики, функциите и възможностите на въпросното устройство. Така „физионоимията“ на флагманския апарат на южнокорейския гигант започва да се оформя малко по-ясно, макар че за сега е добре да възприемаме тази картина с известни резерви – все пак става въпрос предимно за непотвърдени слухове. Но нека все пак да обобщим какво гласят те.

Според информацията от резлични източници, някои от които сме свикнали да възприемаме като достоверни, смартфонът Samsung Galaxy S8 ще бъде лишен от традиционния 3,5-милиметров аудио жак. Това ще позволи да се освободи пространство в корпуса за други компоненти или за по-вместима батерия. Освен това, „под ножа“ на конструкторите ще иде и физическият бутон Home, а скенерът за пръстови отпечатръци ще бъде интегриран директно в дисплея. Съобщава се също, че Samsung възнамерява да се откаже и от схемата за рапзолагане на субпикселите PenTile Diamond в полза на традиционната RGB. Така компанията ще направи изображението по-ясно и детайлно, запазвайки иначе същата резолюция от  2560х1440 точки, тъй като броят на пикселите фактически ще се увеличи - от 7,4 млн до 11,1 млн. Очевидно пртоизводителят засега не планира да използва панел с 4K резолюция.

В замяна на споменаатите хардуерни „съкращения“ обаче, Samsung Galaxy S8 ще предложи някои новости. Устройството например ще се сдобие с USB Type-C порт и със стерео високоговорители, много вероятно на маарката Harman, ковято корейският гигант придоби наскоро. Досегашните слухове също така твяърдят, че в новия флагмански апарат ще се използва процесор Qualcomm Snapdragon 830 или Samsung Exynos 8895, както и 6GB оперативна памет. Очаква се още апаратът да бъде представен в две версии: SM-G950 и SM-G955. Първата от тях ще има 6,.2-инчов дисплей и безрамков дизайн, а във втората ще се използва 5,7-инчов огънат екран.

Дали всичко това ще се потвърди ще разберем през февруари догодина – по време на Мобилния конгрес в Барселона (MWC 2017).

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.