Как може да изглежда ежедневието ни с Huawei P9 Lite и Huawei A1

Смарт гривната Huawei A1 в комбинация със смартфон Huawei P9 Lite е живото доказателство, че умните технологии са надежден и верен партньор за почти всичко, което вършим в ежедневието си. Ето защо.

Младите хора обикновено винаги са в движение – в училище или извън него, дори когато са у дома. Много от тях обичат да спортуват и да се състезават със своите връстници, приятели и съученици. А също и да се хвалят с постигнатите си резултати в социалните мрежи. Затова и най-вероятно те вече са обърнали внимание на едно доста интересно предложение от престижна компания – като смарт гривната Huawei A1, предлагана в комбинация със страхотния смартфон Huawei P9 Lite, например.


Въпросното предложение привлече и нашето внимание, затова решихме да разгледаме по-подробно възможностите, които идват с него. И ето какво установихме, като погледнахме на двете устройства през призмата на спорта.

Смартфонът Huawei P9 Lite като главен треньор

Всеки съвременен човек вероятно познава достатъчно добре смартфоните като устройства за комуникация, но Huawei P9 Lite може и повече – например да влезе в ролята на личен треньор, готов да проследи спортното ни занимание от самото начало. За това от особена помощ е мобилното приложение „Health” за здравословен начин на живот, което е инсталирано по подразбиране във всеки такъв смартфон. То позволява лесно „управление“ на тренировъчния процес, без значение дали целта е да отслабнем, да изгорим определен брой калории или да пробягаме определено разстояние. Мобилното приложение също така изчислява индивидуалния ви индекс на телесна маса и съветва как да влезем в идеална форма. Чрез сензори в смартфона „Health” изчислява и направените стъпки.


Как може да изглежда ежедневието ни с Huawei P9 Lite и Huawei A1

© PCWorld България, pcworld

Когато пък изискванията ни към проследяване на тренировъчния процес са по-високи, можем да инсталираме приложение като „Endomondo“, което предлага разработени тренировки, хранителни режими, както и достъп до общност от трениращи, с които да се съревноваваме. Междувременно, по време на ежедневните тренировки Huawei P9 Lite върши работа и като мобилен DJ, който ни вдъхновява за усилията и ни мотивира за по-добри резултати.

Данните от тренировките се проверяват лесно на качествения 5.2-инчов дисплей с FULL HD резолюция, а (с оглед на хвалбите в социалните мрежи) по време на тренировката може да си направим и селфи със страхотната 8-мегапикселова предна камера. Няма и защо да се притесняваме от внезапно “изчезване” на “личния треньор” по време на по-продължителните спортни занимания, защото батерията на смартфона е с капацитет 3000 mAh и Huawei P9 Lite почти със сигурност ще бъде по-издръжливият член на екипа.

Смарт гривната Huawei A1 в ролята на помощник

Тренировъчната функционалност на Huawei P9 Lite достига пълните си възможности с помощта на една нова носима джаджа – умната гривна А1. Освен че измерва направените стъпки и изминатото разстояние, елегантната смарт гривна Huawei А1 съблюдава качеството на съня и ни предупреждава при прекомерно излагане на слънце. Гривната също така може да напомня да се мажем със слънцезащитен крем, да носим слънчеви очила, шапка с козирка или да посъветва да пием повече течности. Всъщност това последното може да се окаже чудесна функция не само за активните хора, но и за майки (или пък татковци) с малки деца.

Смарт гривната е удобна и в други отношения, защото известява за входящи обаждания и текстови съобщения, нови имейли, Facebook известия или напомняния от календара без да е необходимо често да проверявате самия смартфон. Това става чрез дискретни вибрации и премигване на LED диод, разположен върху гривната.


Как може да изглежда ежедневието ни с Huawei P9 Lite и Huawei A1

© PCWorld България, pcworld

Друг съществен плюс на Huawei А1 е, че носимото устройство работи и независимо от смартфона, така че спокойно може да оставим последния у дома - данните от тренировката ни ще се синхронизират автоматично, веднага щом се приберем. Смарт гривната също определя дали вървим, тичаме или караме колело.

Докато спим пък, устройството проследява продължителността и качеството на съня, разделяйки го в специални диаграми на лек и дълбок сън. Както твърдят учените, вторият тип сън е от изключително значение за нашето здраве, а подобна детайлна информация не може да бъде събрана само от телефон.

Съществен факт е и това, че гривната тежи само 20 грама, което е важно при носенето и по време на тренировка, и през нощта. Също така е прахоустойчива и водоустойчива (при дълбочина до 1 м, за период от 30 минути) и се зарежда чрез адаптера за смартфона. Но това не се прави често, защото когато 70 mAh батерията е напълно заредена, смарт гривната Huawei A1 може да работи до цели 28 дни.

На дамите вероятно ще им допадне и това, че каишките на умната гривна могат да се сменят, за да съответстват на облеклото, дори когато то е строго официално. Абсолютно сигурно е обаче, че всички потребители ще са доволни от факта, че въпреки множеството функции, гривната е лесна за употреба и конфигурирането й отнема само няколко минути. Същинската управляема мощност на смарт гривната се крие в мобилното приложение (Color Band A1, налично в Play Store. Приложението се инсталира и конфигурира личния ви профил за минути, а след това Huawei A1 се превръща в отличен помощник-треньор.

Накратко за екипа


Как може да изглежда ежедневието ни с Huawei P9 Lite и Huawei A1

© PCWorld България, pcworld

Huawei P9 Lite и смарт гривната A1 без съмнение могат да вършат работа на доверен личен треньор. Устройствата работят безпроблемно заедно, и външният вид на комплекта определено хваща окото почти толкова, колкото и красивата фигура, каквато рано или късно придобива всеки редовно спортуващ човек. А как да не започнеш да спортуваш, когато имаш на разположение такива помощници, които на всичкото отгоре можеш да придобиеш на доста атрактивна цена?!


Как може да изглежда ежедневието ни с Huawei P9 Lite и Huawei A1

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.