Първият смартфон с ОС Android 7.0 Nougat ще бъде новият флагман LG V20

Това звучи малко странно, като се има предвид, че новите мобилни операционни системи на Google винаги са излизали първо с новите смартфони от серията Nexus. Но така твърдят от LG.

Въпреки, че следващата версия на мобилната операционна система на Google, известна като Android 7.0 Nougat, все още не е факт, вече знаем кой ще бъде първият смартфон, екипиран с нея. Според компанията LG, този щастливец ще бъде нейният нов апарат от флагмански клас LG V20, призван да замени миналогодишния модел LG V10 (на снимката).

Това става ясно от официалния анонс на въпросния LG V20, който обаче е доста “хартиен” като се има предвид, че не се споменават нито конкретни характеристики (ако не се смята операционната система), нито се публикуват някакви снимки на самото устройство. Споменава се единствено времето за пазарен дебют на апарата – третото тримесечие, вероятно септември.

От корейския производител обаче са категорични, че LG V20 ще стане първият смартфон на пазара, който работи под управлението на Android 7.0 Nougat. А това звучи доста странно, като се има предвид, че новите мобилни операционни системи на Google винаги са излизали първо с новите смартфони от серията Nexus. Но така твърдят от LG. Сега очакваме да разберем какво мислят по въпроса и в Google.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.