Тъмното не е страшно с новия смартфон Sony Xperia XA Ultra

Благодарение на 16-мегапикселовата предна камера, работеща отлично при ниска осветеност и във всяка ситуация новият смартфон Xperia XA Ultra от Sony е майстор на нощните селфита, уверяват от компанията. Но това съвсем не изчерпа достойнствата на новия апарат.

В повечето случаи 16-мегапикселовите сензори са част от разположените на задния капак на камерафоните фото системи, но ето, че един нов смартфон на Sony нарушава рязко тази традиция, като слага и отпред камера с такъв сензор и възможности за работа при ниска околна осветеност. Става въпрос за обявения днес чисто нов апарат на марката Xperia XA Ultra, определян от компанията като “майстор на нощните селфита” и позициониран в средния клас. Редно е да се отбележи обаче, че класната предна камера съвсем не изчерпва достойнствата на въпросния модел. Сред изтъкваните от Sony такива са също големия 6-инчов безрамков екран, финия и относително дълъг живот на батерията.

Разбира се, за повечето потребители вероятно най-интересни ще са именно традиционно силните за марката камера технологии, които и в Sony Xperia XA Ultra дават възможност за правене на контрастни, ярки и без размазване снимки. Смартфонът разполага и с “умна: селфи светкавица за естествено осветяване на лицето при нощни снимки, както и оптична стабилизация на изображението, за да парира трептенето на ръката. Правенето на селфи е улеснено и с функцията HandShutter /активиране на камерата с ръка/ – само с вдигане на ръката таймерът на затвора започва обратното броене, осигурявайки време за заемане на желаната поза и заснемане на кадъра.


Тъмното не е страшно с новия смартфон Sony Xperia XA Ultra

© PCWorld България, pcworld

Не би трябвало да има оплаквания и от основната камера, оборудвана с 21,5-мегапикселов сензор, хибриден автофокус и функция за бързо стартиране и заснемане. Според Sony, тя  влиза в режим на снимане от режим на готовност само за части от секундата.


Тъмното не е страшно с новия смартфон Sony Xperia XA Ultra

© PCWorld България, pcworld

Впечатление прави и 6-инчовият дисплей от извито стъкло без рамка, който сякаш е обвит с метал.  Въпреки големия размер на екрана телефонът всъщност е доста тънък, което заедно с режима „One-handed Operation“, го прави удобен и за ползване с една ръка.

Според официалната информация, апаратът осигурява и до два дни живот на батерията с едно зареждане, а когато е необходимо бързо възобновяване на заряда, Xperia XA Ultra може да се ползва с QuickCharger UCH12 и да получи 5,5 часа живот на батерията само за 10 минути.


Тъмното не е страшно с новия смартфон Sony Xperia XA Ultra

© PCWorld България, pcworld

Новият смартфон Sony Xperia XA Ultra ще излезе на пазара през юли в черно, бяло и “лайм златно” цветово оформление. Заедно с телефона ще се предлагат и набор от стилни калъфи за него в съответните цветове, включително StyleCoverFlip, който осигурява автоматично включване/изключване на екрана при отваряне и затваряне на калъфа. Засега от производителя не споменават ценова информация, но по всичко личи, че няма да чакаме дълго, за да разберем колко ще струва “майстора на нощните селфита”.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.