VIVACOM вече е с 4G в София, Перник и Враца, а до месец – на морето

Новата 4G LTE мрежа на VIVACOM дебютира днес в три града, но бърза връзка ще има и по Черноморието точно за старта на летния сезон. През юни се очаква да бъдат покрити също Пловдив и Русе, а до началото на септември тази година по план пълно покритие трябва да имат повече от 450 населени места, включително и 44-те най-големи града в цялата страна.

Мобилните потребители у нас са достатъчно разглезени, за да очакват към днешна дата вече и 4G връзка от операторите си. Затова и телекомите правят всичко възможно да им я дадат. За успехи в това отношение съобщават от компанията VIVACOM, която днес официално стартира своята 4G мрежа. Така, благодарение на новата технология абонатите на телекома ще могат да използват значително по-високи скорости за мобилен интернет, както и да отварят сайтове и приложения до 5 пъти по-бързо в сравнение с наличната до момента 3G връзка.

Всъщност от днес, 9 май, операторът стартира 4G мрежата си в София, Перник и Враца, а след месец – точно в началото на летния сезон, всички потребители по Черноморието, включително тези в градовете Варна, Бургас и курортите, ще могат да използват LTE технология от VIVACOM. В средата на юни ще стартира мрежата в Пловдив и Русе, а до началото на септември тази година пълно покритие ще имат повече от 450 населени места, включително и 44-те най-големи града в цялата страна. Към тази дата 4G мрежата на VIVACOM ще е достъпна за 4 500 000 български граждани, обещават от компанията.

За да отбележи старта на 4G мрежата си, телеком операторът е предвидил и подобаващи промоции с подарък от 4 000 МВ мобилен интернет на максимална скорост. Промоционалният пакет +4G Start ще се предлага напълно безплатно и ще е за всички клиенти, които вече имат 4G SIM карта или направят безплатната подмяна в магазините на VIVACOM, гласи официалната информация от компанията.

Тази оферта е валидна до 30 юни 2016 г., а пакетът с 4 000 МВ ще бъде с валидност 30 дни от датата на активация. Всеки потребител който смени SIM картата си с 4G такава до 1-ви септември пък ще има достъп до 4G мрежата независимо от тарифния си план.


VIVACOM вече е с 4G в София, Перник и Враца, а до месец – на морето

© PCWorld България, pcworld

През май стартира и промоция на фирмения план за мобилни услуги SMART M, която предлага 6 000 МВ на максимална скорост и неограничени минути към всички мрежи само за 17.99 лв. на месец. С нея абонатите на телекома ще могат да общуват свободно на по-достъпна цена, както и да се уверят сами в качествата на 4G мрежата на VIVACOM, отбелязват от компанията.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.