MobCon Europe 2016 разкрива (отново) най-горещите мобилни технологии

Най-мащабната конференция за мобилни технологии в Югоизточна Европа ще се проведе в София за трета поредна година – на 10 април. Този път освен спонсорите възможност за участие като изложители ще имат и стартиращи компании.

Мобилните технологии са един от най-бързо развиващите се ИТ сегменти през последните години, така че интересът към тях и на потребители, и на професионалисти, е повече от оправдан. За щастие, работещите в областта разполагат и с удобен форум, на който могат да научат най-важното за последните тенденции в сегмента. Става въпрос за специализираната конференция за програмиране за мобилни устройства и мобилни технологии MobCon Europe, която ще се проведе в София - на 10 април 2016 г.

Според организаторите от компанията за софтуерни разработки “MentorMate”, това събитие е най-мащабното от този тип на Балканите и в Югоизточна Европа. А тази година това определение отново ще бъде оправдано, тъй като за първи път в България на едно събитие ще се съберат толкова много лектори от компании-лидери в областта си, като Booking.com, Spotify, Skyscanner, Atlassian, Visa, IBM, Oracle. Groupon и др.

На тазгодишното издание на MobCon Europe ще има 20 лекции, които ще бъдат разделени на четири паралелни потока – Development, Technology, Enterprise и Marketing. Темите са разнообразни и на конференцията ще се говори за Git LFS и как да се използват с популярни iOS и Android среди на разработка, за прехода от клиентско към сървър базирано приложение, за разработването на компоненти за приложения и бот услуги, за това какво кара потребителите да теглят и споделят съдържание, за протоколи в Swift, за дигитални отпечатъци, които водят до хипер-персонализиране, за възможностите, които предлага Apple Watch на разработчиците, за архитектурните решения, които правят живота ни по-лесен и много други.

За трети пореден път на конференцията ще се проведе и MobDemo - състезание, в което всеки с идея за мобилно приложение или изготвен прототип може да участва безплатно и да се бори за награди на обща стойност 20 000 лв. Публиката ще има основен принос към оценяването на победителите като ще гласува на специално създадено за целта мобилно приложение, подчертават още организаторите.

А тази година, освен спонсорите, възможност за участие като изложители ще имат и стартиращи компании. Ще има дори детски кът, обособен в партньорство с “MindHub”, където деца на възраст от 5 до 12 г. ще могат да се запознаят с основни модели на програмирането, представени в достъпен за тях вид.


MobCon Europe 2016 разкрива (отново) най-горещите мобилни технологии

© PCWorld България, pcworld

Желаещите да присъстват на конференцията, която тази година очаква около 700 посетители, могат да влязат на сайта на MobCon и да закупят билет. Цената в момента е 65 евро за конференцията и 75 евро за конференцията плюс уъркшоп. Билетът включва обяд, кафе паузи, тениска, промо пакет и парти след края на лекциите. За групови посещения организаторите предлагат отстъпки. Основни спонсори на събитието са “Skyscanner”, „Банка ДСК“, „SBTech“, „Brosix“, „Infragistics“, “SoftServe”, „МentorAcademy“ и “Telerik, a Progress company”.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.