Бил Гейтс се обяви в подкрепа на ФБР, относно проблема с iPhone достъпа

Съоснователят на Microsoft е на менение, че Apple са длъжни да окажат помощ на ФБР по случая с атентата в Сан Бернардино, Калифорния

Според Бил Гейтс, помощта за ФБР от страна на Apple за разбиването на iPhone-а на стрелеца от Сан Бернардино е наложителна, за да могат властите да използват информацията от него за разследването.

"Те не искат това да се превръща в тенденция, а само еднократна помощ", сподели той в интервю за the Financial Times. Силният човек в Microsoft добави, че този случай като цяло е по-специален и изисква подобни мерки, а сигурността на потребителите няма да бъде засегната.

Припомняме ви, че при атентата в Калифорния загинаха 14 души, а 22-ма бяха тежко ранени. Атентаторите Сайед Фарук и жена му Ташфен Малик бяха убити в престрелка с полицията.

Бил Гейтс се обяви в подкрепа на ФБР, относно проблема с iPhone достъпа

© PCWorld България, pcworld

Чрез това свое изказване, Гейтс се обяви в подкрепа на Федералното бюро за разследване, докато лидерите на Facebook, Google и Twitter заявиха позиция, подкрепяща Apple.

Директорът на ФБР Джеймс Коми заяви: "Не искаме да разбиваме ничие криптиране, трябва ни помощ, за да можем да разкодираме телефона на терориста. В противен случай, ще ни отнеме години, докато разбием паролата. Накрая може да стане и така, че без да искаме, да направим така, че телефонът да изтрие цялата необходима за разследването информация"

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.