VIVA pCloud добавя 128 GB сигурен облак към бързия мобилен интернет

Това е най-новото предложение, което от днес нататък ще върви с тарифните планове Smart и iTraffic на VIVACOM, благодарение на партньорството между телеком оператора и швейцарската компания pCloud. Услугата VIVA pCloud 128 GB ще се предлага и отделно с месечен абонамент от 2,99 лв.

Фактът, че все още няма хакер, който е успял да разбие крипто-защитата на облака pCloud въпреки даваната напоследък сериозна награда за този подвиг, изглежда предизвиква вниманието на целокупната общественост и, в частност, някои големи компании, които са готови да добавят едно такова облачно хранилище към своите услуги. Точно това направи родният телеком оператор VIVACOM, чийто представители още през ноември 2014 г. си стиснаха ръцете с тези на швейцарската компания за облачни услуги pCloud, за да предложат услуга, която дава достъп на потребителите до облачно пространство и ултрабърза интернет връзка. Тогава обаче услугата VIVA pCloud предлагаше само 16 GB безплатно облачно пространство за съхранение на файлове, докато сега двете компании ъпгрейдват значително офертата си

Казано по-точно, от днес VIVA pCloud осигурява вече 128 GB облачно пространство като част от избрани планове от тарифните линии Smart и iTraffic. Според официалната информация от VIVACOM на клиентите на всички останали планове на оператора, услугата VIVA pCloud 128 GB ще се предлага и отделно с месечен абонамент на цена от 2,99 лв.

Едно от основните предимства на тази услуга е възможността абонатите на мобилен интернет да ползват данните си от облака навсякъде, където, а и когато пожелаят. Предоставеното пространство от 128 GB пък позволява на потребителите да увеличат паметта на телефона си до 16 пъти и да имат винаги свободно пространство за своите файлове – на 128 GB място могат да се поберат 10 000 е-книги, до 60 000 снимки или до 30 000 песни.

Сигурността на данните също е важен потенциален аргумент в полза на услуга като VIVA pCloud. Според Тунио Зафер, главен изпълнителен директор на pCloud, „80% от случаите, когато човек изгуби информацията си, са: 44% – забравени смартфони, 25% – откраднати, и 31% – унищожени телефони”. С VIVA pCloud потребителите могат да избегнат всяка от тези ситуации.

Предлаганата от двете компании услуга е реализирана посредством съответното мобилно приложение, което може да бъде свалено от VIVA Apps на всяко Android устройство. Клиенти със смартфони и таблети с различна операционна система могат да се възползват от услугата, след като свалят приложението от Apple AppStore. За целта обаче те трябва да се регистрират преди това на сайта www.pcloud.com/vivapcloud.

Новият пакет VIVA pCloud 128 GB е достъпен от днес, 15 февруари, в търговската мрежа на VIVACOM. А двете компании имат и планове за бъдещето. Техни представители заявиха, че в зависимост от резултатите от сътрудничеството си, VIVACOM и pCloud планират и по-мащабно партньорство, насочено към решения за българския бизнес.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.