Първият потребителски Project Tango смартфон идва през лятото

Първият комерсиален смартфон, създаден по програмата Google Project Tango, ще се произвежда от Lenovo и, според наличната информация, ще струва е “по-малко от $500”.

Способността за създаване на триизмерна карта на околното пространство в реално време и възможността за разпознаване на различни жестове чрез множество датчици и камери са двете основни характеристики, които и до днес привличат много внимание към инициативата, известна като Google Project Tango. Но ако досега това беше само любопитен идеен проект в разработка, то той скоро ще получи и своето първо комерсиално превъплъщение.

А според последната информация, пристигнала през уикенда от изложението CES 2016, първият комерсиален смартфон, създаден по програмата Google Project Tango ще бъде произведен от Lenovo.

Засега не се знае как точно ще бъде наречен въпросният потребителски продукт, а от производителя не съобщават и кой знае какви подробности за характеристиките му, ако не смятаме 10-минутното видео резюме от изложението, касаещо сътрудничеството между Google и Lenovo (можете да го видите по-долу).

Някои важни подробности обаче все пак станаха известни – например това, че смартфонът ще излезе на пазара през лятото и ще струва “по-малко от $500”. Стана ясно също, че в основата на апарата ще бъде SoC Snapdragon чип (конкретен модел не се съобщава), както и че ще има дисплей с диагонал “по-малко от 6,5 инча”. Не е кой знае какво, като се има предвид описанието, на което отговарят сигурно 90% от Android телефоните на пазара. Впрочем вижте сами какво казаха представителите на Lenovo по време на CES 2016:

Малко по-конкретна и полезна е информацията за разработчиците, които Google приканва да споделят своите идеи за специфични приложения на специално създадения за целта уеб портал Project Tango App Incubator. Най-добрите предложения ще получат финансиране и ще бъдат фабрично инсталирани на Project Tango смартфона на Lenovo.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.