От догодина TP-LINK ще предлага и смартфони – с марка Neffos

Основни принципи в концепцията на смартфоните с марка Neffos, които се очаква да излязат на пазара през февруари, са простотата, удобството за използване и дизайнът, който, по думите на президента на TP-LINK, ще помогне на потребителите да възприемат устройствата като “моден обект, отразяващ тяхната същност”.

Компанията TP-LINK със сигурност не се нуждае от представяне на интернет потребителите, които я познават добре като един от най-големите доставчици на мрежово оборудване в света. И в този сегмент производител-ят определено се справя добре, както в международен, така и в регионален план. ако се съди от цифрите, които цитира при своето последно гостуване у нас мениджърът на компанията за региона Хермес Сонг.  Ръководството на TP-LINK обаче изглежда е решило, че това не е достатъчно и затова трябва да започнат покоряването на нов сегмент – този на смартфоните. Нещо повече, специално за това компанията представя и отделна марка – Neffos. А първите устройства с нея би трябвало да видят бял свят в началото на следващата година - през февруари.

За съжаление, засега официалните представители на TP-LINK не дават никакви подробности относно самите устройства, но президентът на компанията Джефри Чао (Jeffrey Chao) загатва, че потребителите ще разглеждат смартфоните не само като инструмент, но и като “моден обект, отразяващ тяхната същност”. От това може да се направи обоснованото предположение, че в дебютните модели значително внимание ще бъде отделено на дизайна. Споменават се също други основни принципи в концепцията на смартфоните с марка Neffos, а именно – простота и удобство за използване.


От догодина TP-LINK ще предлага и смартфони – с марка Neffos

© PCWorld България, pcworld

Тази новина може да изглежда и малко изненадваща за някои, но всъщност TP-LINK не е съвсем “новак” на пазара на смартфони, тъй като компанията и по-рано е пускала такива устройства. Например през 2012 г. в Китай се предлагаше моделът T882 (на снимката горе), който работеше под управлението на операционната система Android 4.0 Ice Cream Sandwich и притежаваше съвсем прилични за тогавашния момент спецификации, включително 1,4 GHz процесор, 4-инчов дисплей с резолюция 800 × 480 точки и 8-мегапикселова камера с двойна светодиодна светкавица и възможности за запис на видео в 720p. Сега, в светлината на последната информация, изглежда сякаш този апарат е бил нещо като пилотен проект.

Във всеки случай, ще бъде интересно да видим дали втория, вече глобален опит на TP-LINK със смартфоните ще се окаже успешен. За съжаление, за момента не разполагаме с информация дали смартфоните Neffos ще се предлагат и у нас.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.