iPhone 7 ще е най-тънкият смартфон в историята на Apple - само 6,5 мм

Засега това е, общо взето, всичко, което се знае за очаквания най-рано след година iPhone 7, но пък утре феновете на Apple телефоните ще могат да се утешат с официалния анонс на iPhone 6S и iPhone 6S Plus.

Утре, 9 септември, ще е празник не само за част от последователите на БКП, но и за почитателите на смартфоните с марка Apple, които очакват официалния анонс на новите апарати на американската компания iPhone 6S и iPhone 6S Plus. Докато чакаме тази новина обаче, в Мрежата изтече и информация за смартфонa на Apple от следващо поколение - iPhone 7.

Информацията идва от аналитика на компанията KGI Securities Мин-Чи Куо (Ming-Chi Kuo), който и друк път е ставал източник на достоверни сведения за продуктите на “ябълковата” империя. Според него iPhone 7 ще е най-тънкият смартфон в историята на Apple, тъй като дебелината на корпуса му ще е от 6 до 6,5 мм. За сравнение, сегашният iPhone 6 е с дебелина 6,9 мм. 


iPhone 7 ще е най-тънкият смартфон в историята на Apple - само 6,5 мм

© PCWorld България, pcworld

Дали и този път информацията на Мин-Чи Куо ще бъде достоверна обаче ще разберем най-малко след година, тъй като iPhone 7 няма да се появи по-рано. Колкото до очакваните утре iPhone 6S и iPhone 6S Plus, то в навечерието на техния анонс Мрежата разкрива малко данни за техните дисплеи. И по-точно, очаква се iPhone 6S да има 4,7-инчов екран с резолюция 2000 × 1125 и 488 ppi пикселна плътност. За сравнение, iPhone 6 има дисплей със същия диагонал, но неговата резолюция е 1134 × 750 точки при 326 ppi плътност.

Фаблетът iPhone 6S Plus пък ще бъде екипиран с 5,5-инчов екран с резолюция 2208 × 1242 точки (срещу 1920 × 1080 при iPhone 6 Plus), което значи, че плътността на пикселите е увеличена от 401 до 460 ppi.


iPhone 7 ще е най-тънкият смартфон в историята на Apple - само 6,5 мм

© PCWorld България, pcworld

Според досегашните слухове, новите смартфони ще са базирани на фирмения процесор Apple A9, подкрепен с 2GB RAM. В Интернет вече се появиха и резултати от тестове на новите смартфони с бенчмарка Geekbench, в който iPhone 6S отбелязва 2248 точки при използване на едно ядро и 4036 в многоядрен режим. Нелош резултат, но нека все пак да научим и официалните данни.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.