Снимка на новия гугълфон Nexus от LG лъсна в Мрежата

Показаното на снимката устройство на пръв поглед съгласува с досегашните слухове, в които се споменават 5,2-инчов екран, скенер за пръстови отпечатъци, разположен на задния панел, основна камера с лазерен автоматичен фокус и двойна светодиодна светкавица и пластмасов корпус.

Докато през март интернет слуховете твърдяха, че следващият „гугълфон“ ще се прави от LG, а не от Huawei, то миналата седмица стана ясно, че всъщност и двете споменати компании ще пуснат свои, доста близки по характеристики, варианти на новия Nexus 7, базиран на ОС платформата Android M. Казано по-точно, LG ще пусне обновена версия на Nexus 5 с 5,2-инчов екран, а Huawei ще представи собствен апарат от линията Nexus с огромен дисплей с диагонал 5,7 инча. А ето че сега в Мрежата се появиха и доказателства, че поне LG действително работи по нов гугълфон.

Те идвод под формата на изображение на прототип на новия  Nexus от LG, забелязано от известния американски видеоблогър Маркес Браунли на страницата на индонезийски потребител на Google+. Както изглежда на пръв поглед, показаното на снимката (по-долу) устройство доста добре се съгласува с досегашните слухове, в които се споменават 5,2-инчов екран, скенер за пръстови отпечатъци, разположен на задния панел, основна камера с лазерен автоматичен фокус и двойна светодиодна светкавица като на iPhone 6, както и пластмасов корпус.


Снимка на новия гугълфон Nexus от LG лъсна в Мрежата

© PCWorld България, pcworld

Ако устройството е действително, то използването на пластмаса като основен материал за корпуса е по-скоро положителен знак – това може да значи например, че Google е решила да се върне към “корените” на ценообразуването на Nexus. Припомняме, че оригиналният Nexus 5 в изпълнение наLG се предлагаше за $349, докато Motorola Nexus 6 излезе на пазара на цена $649. Чакаме с нетърпение да научим колко ще струва следващия гугълфон при появата си.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.