Xiaomi работи върху собствени мобилни процесори

Компанията Xiaomi проектира собствени процесори за смартфони и таблети. Знае се, че чиповете ще бъдат предназначени за апарати от по-нисък клас от линията Redmi. При по-мощните устройства компанията ще продължи да използва еднокристалните системи от топ ниво Qualcomm Snapdragon. В частност най-вероятно ще бъдат пуснати устройства с процесор Snapdragon 820.

За момента няма повече информация за характеристиките на собствените чипове Xiaomi. Предполага се, че те ще използват архитектурата ARM. Представянето на изделието се очаква в началото на 2016 година.

Наблюдатели отбелязват, че разработката на собствени процесори ще позволи на Xiaomi да пусне смартфони на още по-достъпни цени, което ще помогне за увеличаване на пазарния дял и повишаване на печалбите.

Понастоящем Xiaomi е най-големият доставчик на смартфони в Китай. През второто тримесечие на годината компанията заема 15,9% от местния пазар. Освен смартфони и таблети Xiaomi развива и други бизнеси: „умни“ телевизори, телевизионни приставки, фотоапарати, мрежово оборудване и други.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.