Nokia се връща при мобилните телефони – този път наистина

Този път не става въпрос за слухове, тъй като информацията идва от самия шеф на Nokia, Раджив Сури. По неговите думи компанията възнамерява да се върне в сегмента на мобилните телефони през 2016 г., но няма да ги произвежда сама, а само ще ги разработва и лицензира за партньори.

Изглежда на ръководството на Nokia му е омръзнало да опровергава редовните и упорити слухове за възможно скорошно връщане на компанията към бизнеса с мобилни телефони. През последните месеци имаше поне два случая на такива, при това категорични, опровержения, но сега, малко изненадващо, самият шеф на Nokia потвърди, че компанията има такива намерения. В интервю пред немското специализирано издание Manager Magazin, Раджив Сури (Rajeev Suri), заявява, че финландската фирма действително възнамерява да се върне в сегмента на мобилните телефони през 2016 г. – веднага щом изтече срокът, отбелязан в договора с Microsoft.

Разбира се, този път има един нюанс: някога най-големия производител на мобилни телефони сега само ще ги разработва, но няма да ги произвежда сам. За тази задача, компанията ще търси услугите на партньори, точно както в случая с таблета Nokia N1.

По думите на Раджив Сури, цитирани от гореспоменатия източник, Nokia наистина ще търси подходящи партньори за това. “Microsoft произвежда мобилни телефони. Ние можем просто да ги разработваме и да ги лицензираме заедно с търговската марка”, отбелязва изпълнителният директор на финландската компания.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.