Излиза още един интересен Ubuntu смартфон - Meizu X4

Вторият комерсиален Ubуntu-базиран смартфон на Meizu е ориентиран към разработчици и вече се предлага в Китай. Освен там обаче, новият 5-инчов апаратX4 скоро ще се продава и в Европа, твърдят от Canonical.

Макар и след порядъчно дълго чакане, на пазара вече има смартфони с Ubuntu. От около година насам такъв модела обещават и от китайския гигант Meizu, който тези дни най-после премина към реализацията на обещанията си. А тя идва под формата на смартфон, носещ наименованието Ubuntu MX4, който дори вече може да бъде купен – макар и засега само през сайта на Meizu.

А Ubuntu смартфонът на Meizu следва първите крачки направени от модела BQ Aquarius, за който ви съобщихме през февруари и който вече се предлага в Европа. Всъщност вторият интересен Ubuntu-базиран смартфон е предназначен  главно за разработчици и е фокусиран в поддръжката на някои големи китайски уеб услуги като  Baidu, Weibo, Youku и QQ (все пак Meizu е китайски производител). Освен в Китай обаче, новият Meizu X4 “скоро ще се продава и в Европа”, твърдят от Canonical. Така апаратът ще осигури една опция от по-висок клас с повече производителност от предложението на BQ.


Излиза още един интересен Ubuntu смартфон - Meizu X4

© PCWorld България, pcworld

Колкото до техническите характеристики, те включват 5.36-инчов екран с резолюция 1920x1152  точки, осемядрен процесор MediaTek MT6595, 2 GB RAM и 16 GB вградено пространство за съхранение. Фронталната камера е стандартна 2 Mpix, но основната може да се похвали с 20,7-мегапикселов сензор.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.