Samsung подготвя смартфон с RAM памет колкото цял компютър

Дори да не харесвате смартфоните на Samsung, все пак трябва да оценявате цялостно компанията. Защо? Защото, както дори от Apple биха признали, южнокорейският технологичен гигант е един от най-добрите производители на различни мобилни хардуери, от които множество компании от цял свят се възползват. Последното нововъведение, което Samsung подготвя пък може изцяло да преобрази мобилния свят.

Според информации на PhoneArena компанията е обявила стартирането на масовата продукция на първия в света 4GB LPDDR4 мобилен DRAM модул. По друг начин казано – Samsung започва разработването на първия модул, който ще позволи създаването на смартфон с 4GB вградена RAM памет.

За да добиете и по-ясна представа за значението на тази новина, ще кажем, че повечето лаптопи към момента на пазара функционират с толкова налична RAM памет. Новият Surface Pro 3 на Microsoft например пристига с 4GB RAM.

„Създаването на подобен модул, който е по-бърз от вградения в компютри, ще промени всичко. Смартфоните ще станат по-надеждни и по-качествени“ споделя Джу Сун Чой – един от директорите в Samsung. „Това е важна крачка за мобилния бизнес и ще продължим да работим с глобалните производители на мобилни устройства в опит да подготвим смартфоните за следващото поколение операционни системи и т.н.“

Все още не е ясно кой ще е първият телефон, който да включва новия модул, но със сигурност звучи логично това да е Samsung Galaxy Note 5 или Samsung Galaxy S6. И двете устройства се очаква да дебютират догодина, а в яростната конкуренция с Apple включването на 4GB RAM памет звучи като сериозен коз в ръцете на южнокорейската компания. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.