Samsung ще заглади ръбовете и на Galaxy S6 - с модел Edge

Новият флагмански смартфон Samsung Galaxy S6 ще се появи и във вариант Galaxy S6 Edge – с извит по краищата дисплей, но засега не е ясно дали модификацията ще се различава от оригинала и по други характеристики.

Смартфоните от върхов клас на Samsung са не по-малко обсъждани в Мрежата от еталонните аналогични устройства на Apple, a от известно време насам се знае, че южнокорейският гигант е решил да създаде “от нулата” своя следващ апарат от флагмански клас в рамките на т.нар. Project Zero.  Въпреки това кодово наименование обаче, смартфонът, по всичко личи, наистина ще запази досегашната схема за именуване на производителя – според най-прясната информация от онлайн информационни източници, следващият смартфон флагман на Samsung ще се нарича Galaxy S6. Освен него обаче, на пазара ще се появи и модификация, наречена Galaxy S6 Edge.

Както и в случая с представения по време на изложението IFA 2014 фаблет Galaxy Note Edge, апаратът Galaxy S6 Edge ще бъде екипиран с извит по краищата дисплей. Дали обаче тази модификация ще се различава от базовия Galaxy S6 и по други характеристики засега не се знае.


Samsung ще заглади ръбовете и на Galaxy S6 - с модел Edge

© PCWorld България, pcworld

В заключение остана да припомним, че според наличната до момента информация, смартфонът Samsung Galaxy S6 ще получи дисплей с Quad HD резолюция (2560×1440 точки), 64-битов процесор Exynos 7420 или Snapdragon 810, 16- или 20-мегапикселна камера на задния панел и такава с 5 Mpix сензор на предния, както и вградена флаш-памет за съхранение с капацитет 32, 64 и 128 GB.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.