Motorola представи Droid Turbo смартфон с различни лица

Новият смартфон Motorola Droid Turbo се предлага в три различни варианта на корпуса, като Metallic Red и Metallic Black се ралзичават от Black Ballistic Nylon версиите не само по материала на корпуса, но също така по дебелина и дори тегло.

След редица преждевременни информационни утечки в Мрежата през последните няколко седмици, вчера компанията Motorola най-после представи своя най-нов смартфон Droid Turbo. Както се очакваше Motorola Droid Turbo има 5,2-инчов AMOLED-екран с QuadHD резолюция (2560×1440 точки), защитен с Corning Gorilla Glass 3 стъкло.

Влагозащитеният корпус на Droid Turbo е изпълнен в два основни варианта Metallic Red и Metallic Black, които се отличават с гланцово покритие от метализирани въглеродни влакна - кевлар. Има и трета версия, кръстена Black Ballistic Nylon, в която е използван устойчив на механични повреди теклстуриран найлон.


Motorola представи Droid Turbo смартфон с различни лица

© PCWorld България, pcworld

Интрересното е, че версиите се различават помежду си не само по материала на корпуса, но също така по дебелина и дори тегло. Габаритите на апаратите от тип Metallic Red/Black например са 143,5×73,3×7,8-10,6 мм, при тегло 169 гр., а Black Ballistic Nylon устройствата са малко по-дебели и по-тежки - 143,5×73,3×8,3-11,2 мм при тегло 176 грама.


Motorola представи Droid Turbo смартфон с различни лица

© PCWorld България, pcworld

Тъй като всички характеристики на Motorola Droid Turbo са подробно описани на официалния продуктов сайт, тук ще отбележим само, че апаратът засега работи под управлението Android 4.4.4 KitKat, но скоро след излизането му на пазара операционната система вероятно ще бъде обновена до най-новата Android 5.0 Lollipop.

А пазарният дебют на новия смартфон е съвсем скоро. На пазара в САЩ продажбите на Motorola Droid Turbo започват утре, 30 октомври, първо в мрежата на Verizon. С двугодишен договор там 32-гигабайтовите версии на моделите Metallic Black, Metallic Red или Ballistic Nylon ще се предлагат срещу $199, а Ballistic Nylon модел с 64 GB място за съхранение ще струва $249. Засега нямаме информация кога и на какви цени евентуално  Droid Turbo ще се появи и в Европа.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.