Microsoft казва сбогом на марката Nokia в смартфоните Lumia

Първите телефони, носещи обозначението Microsoft Lumia ще се появят съвсем скоро, a като се има предвид, че компанията отдавна не е обновявала апаратите от високия ценови клас, може да се предположи, че най-напред ще бъдат представени именно такива модели.

Както се очакваше, Microsoft започва постепенно да се избавя от търговската марка Nokia на смартфоните Lumia. В петък софтуерният гигант публикува снимки на елементи от своите нови телефони, носещи логото марка на компанията от Редмънт, и обеща да представи въпросните апарати в най-скоро време.

Стана ясно също, че подобно на Nokia, Microsoft няма да слага търговската марка Lumia непосредствено на телефоните. Т.е. смартфоните на Microsoft ще носят върху себе си изключително названието на компанията под формата на стилизирано лого. Словосъчетанието Microsoft Lumia ще бъде използвано на продуктовите опаковки, в интернет и в търговските обекти. Казано иначе, скоро ще престанем да виждаме маркировки Nokia Lumia, които ще бъдат заменени с Microsoft Lumia.

Според официални източници от компанията, първите апарати, носещи обозначението Microsoft Lumia ще се появят наистина съвсем скоро. А като се има предвид, че Microsoft отдавна не е обновявала смартфоните Lumia от високия ценови клас, може да се предположи, че най-напред ще бъдат представени именно такива модели.

Ако пък се съди от публикуваните снимки на елементи от бъдещите смартфони  Microsoft Lumia, компанията ще продължи да използва корпуси от поликарбонат. Това, разбира се, трудно може да мине за особена новост. Особено като се има предвид, че пазарните лидери като Apple и Samsung Electronics все по-често използват метални корпуси, напр. такива от анодиран алуминий.


Microsoft казва сбогом на марката Nokia в смартфоните Lumia

© PCWorld България, pcworld

Естествено, Microsoft ще продължи да продава и поддържа вече представените на пазара смартфони Nokia Lumia, включително представените неотдавна модели Lumia 830 и Lumia 730/735. Може би тук е мястото да отбележим също, че Microsoft планира да прекрати доставките на всички телефони от базов клас, включително смартфоните Asha, след по-малко от 18 месеца. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.