Скоро Google Nexus 6, 9 на индийския пазар

Nexus 9 е произведен от HTC и ще бъде достъпен за предварителна поръчка на 17 октомври, а в магазините ще може да бъде открит на 3 ноември

През 2010 година HTC работи заедно с Google като произведоха оригиналния Nexus One. За разлика от повечето Android смартфони на различни производители, Nexus устройствата често се смятат за Google продукти, откакто технологичният гигант работи заедно с производителите. Предишната генерация на смартфоните – Nexus 5 – беше произвеждана от LG.

Google пусна и новата версия на своята операционна система Android – Lollipop. Наследникът на Android KitKat, Lollipop е разработен да бъде гъвкав, за да работи на всякакви устройства и да отговаря на желанията на потребителите.

Когато закупите устройствата Nexus 6 и Nexus 9, те ще бъдат с инсталирана операционна система Android 5.0 Lollipop, която ще може да се използва и от притежателите на Nexus 4, 5, 7 и 10, както и устройствата от Google Play серията.

Този ход ще помогне на Google да затвърди позицията си на глобалния пазар, където спокойно можем да признаем, че разполага с не малка част от акциите. Android е най-широко използваната операционна система в световен мащаб (за смартфони и таблети), като се радва на 80% пазарен дял. Основният ѝ конкурент е операционната система на Apple – iOS, която захранва устройтсвата iPhone и iPad, а нейният пазарен дял е 17%.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.